Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Ispo Outdoor Award voor Haglofs Spitz Q Jacket

Ispo Outdoor Award voor Haglofs Spitz Q JacketOp ISPO vakbeurs in Munchen van dit jaar ontving Haglofs de Ispo Outdoor Award in de categorie textile voor hun nieuwe 3-laags Gore-Tex shell jacket Spitz Q Jacket. De jury keek bij het toekennen van de prijs onder andere naar functionaliteit, kwaliteit, technische oplossingen en mate van innovatie.

Het idee achter het Spitz Q Jacket -onderdeel van de Ultimate Series- was om een zeer robuust en duurzaam jack te ontwikkelen, zonder extra onnodig gewicht. Daarom is het jack voorzien van Gore-Tex Pro Shell Cordura op die punten waar slijtage verwacht zou kunnen worden door bijvoorbeeld wrijving. Op andere punten, waar bewegingsvrijheid belangrijk is, is gebruik gemaakt van Gore-Tex Pro Shell Ripstop. Deze mix van materialen zorgt voor een combinatie van laag gewicht met veel bewegingsvrijheid en duurzaamheid.

Daarnaast is het patroon van het Spitz Q Jacket zo gemaakt dat er zeer weining naden nodig zijn. Een extra bijdrage dus aan het lage gewicht. Naast het al gebruikte Gore-Tex Pro Shell dat zelf al voor een gewichtsbesparing van zo’n 15 procent zorgt.

Het Spitz Q Jacket komt nog dit jaar in de winkel.

Voor meer informatie: https://www.haglofs.se/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Haglöfs:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.