Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Berghaus Guide 45 en Guide 35

Berghaus Guide 45 en Guide 35Al sinds lang geleden stoppen berggidsen hun pickels tussen rugzak en rug om ze zo snel en zonder problemen te kunnen pakken als ze nodig zijn. Met de Berghaus Extreme Guide rugzakken is het niet meer behelpen, want Berghaus ontwikkelde een nieuwe rugsysteem met ingebouwde houders van de pickels.

De beide alpine-rugzakken Extrem Guide 45 en 35 ontstonden in nauwe samenwerking met berggidsen. Het doel was om robuste rugzakken te maken die zo weinig mogelijk onnodige, maar wel alle noodzakelijke features voor hoog-alpine landschap zouden hebben. De belangrijkste vernieuwing is in deze de ijspickelhouder. Hiermee is de pickel goed bereikbaar zonder dat de rugzak af gedaan hoeft te worden. Toegankelijkheid van de pickel kan immers levens redden in de bergen.

De houders in het draagsysteem van de Extrem Guide is nauwelijks te zien en is bovendien zo geplaatst dat je er absoluut geen last van hebt. Bijkomend voordeel zit 'm in het feit dat de pickel ook blijft zitten als de rugzak wel weordt afgedaan.

De nieuwe ergonomisch gevormde schouderbanden die voor de Extrem Guide ontwikkeld werden zijn terug te vinden in de hele Extrem-serie voor winter 2006/2007. Het Fusion Pro draagsysteembiedt optimale bewegingsvrijheid. Daarbij zijn de Extrem Guide-packs dankzij de Dry Fusion technologie met gelamineerde en getapte naden praktisch waterdicht.

Zoals uit de naam al blijkt is de Extrem Guide er in twee maten: 45 en 35 liter.

Voor meer informatie: https://www.berghaus.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Berghaus:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.