Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Extreme: Primus MultiFuel EX

Extreme: Primus MultiFuel EXDeze zomer introduceert het Zweedse Primus de MultiFuel EX brander, een zeer robuuste en krachtige brander voor avonturiers die ver van de gebaande paden gaan tijdens hun tochten. De MultiFuel EX is brandt over allerlei soorten brandstof en kan zonder problemen overweg met de minder schone brandstof die vaak ver van de bewoonde wereld wordt gevonden. Bovendien is de brander robuuster door gebruik van minder breekbare onderdelen.

De MultiFuel EX is gebaseerd om de zeer gewaardeerde OmniFuel. De brander kan dus zonder problemen overweg brandstoffen als benzine, diesel, kerosine en gas. Het grote probleem voor veel buitensporters is het vinden van schone brandstof. Meestal is deze enkel verkrijgbaar in de buitensportwinkel of supermarkt of aan de benzinepomp. Andere bronnen, zoals een oude jerrycan, heeft vaak verontreinigde brandstof dat in veel gevallen verstopping van de brander veroorzaakt. Zo niet bij de MultiFuel EX: de brander kan zonder problemen branden op verontreinigde brandstoffen en zal dan ook zelden verstoppen.

Daarnaast is de brander ook nog eens veel robuuster en makkelijker in het gebruik dan veel andere branders. Als je immers ver van de bewoonde wereld zit wil je niet op zoek gaan naar reserve-onderdelen of gereedschap om je brander te repareren. Bij de Primus MultiFuel EX worden minder breekbare onderdelen gebruikt wat dus eenvoudigweg resulteert in minder kans op schade tijdens intensief gebruik. Bovendoen maakt dat de brander makkelijker in het gebruik.

De Primus MultiFuel EX weegt 461 gram (inclusief pomp) en geeft een vermogen van 3000W. En zoals gezegd brandt deze brander op benzine, diesel, kerosine en gas.

Voor meer informatie: https://www.primus.eu/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Primus:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.