Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Teek Care: voorkomen of verwijderen

Teek Care: voorkomen of verwijderenEn even geduld en dan is het zover: voorjaar! Het leven gaat zich weer buiten afspelen, op het terras, in het park, in het bos, op het strand... Misschien kun je bijna niet wachten tot het zover is. Wat dat betreft ben je niet de enige! De teken in ons land kijken ook reikhalzend uit naar de tijd van blote benen en open schoenen. Op die teek zit dan weer niemand te wachten. Steeds meer teken, ook in Nederland, zijn namelijk besmet met het Lyme virus. Een nare ziekte die zelfs hersenvliesontsteking tot gevolg kan hebben. Het aantal teken in ons land groeit ook aanzienlijk. Tijd dus om (voorzorgs)maatregelen te nemen! Care Plus biedt zowel producten om die nare teek bij je uit de buurt te houden als producten om teken te verwijderen.

Bloedzuigers
Teken zijn parasieten. Ze leven van het bloed van dieren of mensen dat ze opzuigen terwijl ze zich met hun kaken stevig vastzetten in de huid. Tijdens de `maaltijd´ scheidt de teek een vloeistof af om het bloed dun te houden. Deze vloeistof kan allerlei virussen en bacteriën bevatten die infectieziekten kunnen veroorzaken. Teken zijn er het hele jaar, maar worden actief vanaf het voorjaar – meestal zo rond maart, bij een zachte winter soms eerder – tot en met het najaar. In Nederland neemt het aantal teken steeds verder toe, dit heeft te maken met de toename van de wildstand en het vervangen van landbouwgrond door recreatiebos, waar de teek zich het beste thuis voelt. Het aantal Lyme patiënten in Nederland is ook explosief toegenomen, van 6.000 tot 17.000 in de laatste tien jaar!

Onaantrekkelijk huidje
Het liefste wil je natuurlijk die nare teek ver bij je uit de buurt houden. Dat kan. Care Plus® DEET is een sterk insectenafwerend middel voor de huid. DEET brengt de sensoren van insecten zoals teken in de war, waardoor ze op zoek gaan naar een ander slachtoffer. Care Plus® heeft drie producten met verschillende concentraties DEET: 50% DEET lotion, 40% DEET spray en 30% DEET gel. Hoe hoger de concentratie, hoe minder vaak je hoeft te smeren. Voor kinderen tot 2 jaar kun je het beste geen hogere concentratie dan 30% gebruiken en smeer de handjes niet in, zo voorkom je contact met de ogen en de mond. Maak je huid dus lekker onaantrekkelijk… voor de teek.

Ongewenst bezoek
Onverhoopt toch een teek op `bezoek´? Ook dan biedt het assortiment van Care Plus® uitkomst. Het is belangrijk de teek zo snel mogelijk te verwijderen. Binnen 24 uur is de kans op het afscheiden van vloeistof door de teek – en daarmee besmetting – minimaal. Wat je absoluut niet moet doen is een pincet gebruiken, de teek verdoven met alcohol of het branden met een sigaret. Dit kan de teek namelijk extra activeren om vloeistof af te scheiden. Het beste is gebruik te maken van een apparaatje dat speciaal is ontwikkeld voor het verwijderen van teken, zoals de Care Plus® Tick-Out tekentang. Met de Tick-out verwijder je de teek eenvoudig en veilig.

Met één hand
Zit de teek op een lastige plek en is er niemand in de buurt om je te helpen met het verwijderen? De Care Plus® Tickner is met één hand te gebruiken. De Tickner werkt met cryotherapie (koudetherapie): de teek wordt als het ware bevroren met een ijsspray en is daarna gemakkelijk te verwijderen met de ingebouwde tekenverwijderaar. En dat alles met één hand en slechts twee drukken op de knop. De Tickner is een gepatenteerde innovatie van Care Plus®. Op www.careplus.eu kun je in een filmpje zien hoe het apparaatje werkt.

Voor meer informatie: https://www.tropenzorg.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Tropenzorg:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.