Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Salewa denkt aan de kids

Salewa denkt aan de kidsSALEWA schenkt speciale aandacht aan de veiligheid van onze kinderen en maakt voor zijn kinderkleding optimaal gebruik van de Europese veiligheidsnorm DIN EN 14682. Zo worden alle loshangende touwtjes en koordjes veilig in de kledingstukken weggewerkt. Het Growing Clothes concept, dat in samenwerking met de Universiteit van Bolzano werd ontwikkeld, maakt het mogelijk om de kinderkleding in de lengte aan te passen. Zo kunnen de stukken langer gedragen worden en blijft de geldbeurs van de ouders gespaard.

Niemand beleeft de natuur zo intens als onze kinderen. De zin van het ontdekken en de zoektocht naar avontuur en uitdagingen drijft de kleintjes naar steeds nieuwe speurtochten door de bossen en de bergen. En SALEWA is erbij.

Als één van de meest toonaangevende Europese fabrikanten van bergsportartikelen schenkt SALEWA bijzondere aandacht aan kinderen en biedt hen een uitgebreide collectie trendy functionele kleding. In plaats van de reeds bestaande kledingstukken voor volwassenen een paar maten kleiner te maken, wordt de kinderkledinglijn elk seizoen volledig nieuw ontwikkeld en geheel afgestemd op de behoeften van de kleintjes. SALEWA past de Europese veiligheidsnorm EN 14682 («Safety of Children’s Clothing – Cords and Drawstrings on Children’s Clothing») consequent toe en werkt alle gevaarlijke touwtjes en koordjes vakkundig weg. Zo verkleint de kans op vasthaken en op ongelukken aanzienlijk.

De meeste jassen en broeken zijn in de lengte (tot maximum twee maten) verstelbaar dankzij het gebruik van praktische trekkoorden. Het Growing Clothes Concept, ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Bolzano, is uniek in de outdoor- en bergsportwereld. «Win 2 sizes - win two years» ontziet het budget én het milieu.

De verschillende materialen zijn allemaal op het functionele afgestemd. Zo wordt er onder meer gebruik gemaakt van SALEWA-Dry’ton, een stof die bestaat uit nylon en katoen. De stof voelt zeer aangenaam aan, zorgt voor een goede afkoeling, voert het transpiratievocht af en droogt zeer snel. Ze vergt zeer weinig onderhoud en is zelfs na lang dragen volledig kreukvrij. Een kledingsstuk in Dry’ton dat gewassen is, is zeer snel droog en kan al na een uur opnieuw worden gedragen.

Voor meer informatie: https://www.salewa.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Salewa:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.