Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Salwea breidt 5Continents-collectie uit

Salwea breidt 5Continents-collectie uitSALEWA breidt zijn succesvolle 5Continents-collectie uit en besteedt in 2007 extra aandacht aan het materiaal waaruit de producten zijn gemaakt, in het bijzonder Organic Cotton en Dry'ton (canvas). Uit welk materiaal de producten ook zijn gemaakt, telkens ligt de combinatie van een modieuze look met uitstekende technische prestaties aan de basis.

Organic Cotton
"Organic Cotton" is het resultaat van een consequent gecontroleerde en biologische teelt, waarbij kunstmest, pesticiden en ontbladeringsmiddelen absoluut taboe zijn. De katoenplanten worden op bepaalde perioden en volgens een vruchtopvolgingsplan aangeplant, waardoor de natuurlijke cyclus en het biologische evenwicht van de katoenplant kan behouden blijven. Ook wordt dankzij de nieuwe methoden het waterverbruik en de totale milieuvervuiling gereduceerd. Het spreekt voor zich dat bij de verdere verwerking en de productie van het eindproduct wordt afgezien van hulpmiddelen en procédés die het milieu zouden kunnen schaden. Biologische aanplant vergt meer tijd, meer ervaring en meer inzet, en veroorzaakt bijgevolg ook hogere kosten. Maar dat alles is de moeite waard!

Dry'ton + Dry'ton Canvas
Dry'ton is eenvoudig in onderhoud, duurzaam en sterk en voelt aan als een natuurlijk weefsel. Het is uiterst functioneel aangezien het lichaamsvocht zeer snel langs de vezels wordt afgevoerd en doeltreffender verdampt. Dry'ton beschermt het lichaam tegen oververhitting tijdens een fysieke inspanning en tegen afkoeling na de inspanning. Bovendien vervoegt het over antibacteriële eigenschappen en voorkomt zo de vorming van lichaamsgeuren. Dry'ton Canvas is een nylonweefsel dat aanvoelt als katoen. Het is bovendien zeer sterk en slijtvast. Het materiaal blijft aan de binnenkant aangenaam droog onder verschillende weersomstandigheden.

Collectie
Deze 5Continents-collectie werd in het leven geroepen om tegemoet te komen aan alle behoeften van iedereen die graag reist en aan sport doet in zijn vrije tijd. De meest opmerkelijke kenmerken van deze collectie zijn de afvoer van het transpiratievocht, een korte droogtijd en een goede UV-bescherming met een lichtbeschermingsfactor tot wel 50+.

Bij de ontwikkeling van de producten werd rekening gehouden met de verschillende behoeften van vrouwen en mannen. Vrouwen kunnen bijvoorbeeld kiezen uit kledingstukken van de Alpin Donna-lijn, die qua snit, kleur en functionaliteit speciaal aangepast werden aan de vrouwelijke behoeften: smallere schouders, kortere romp en bredere heupen. Toppertjes zijn de Anassa bermuda, die opgerold kan worden tot hip shortje, de 2/1 Butwai-broek met uitstekende pasvorm en de Dandy, een supervrouwelijke rokshort uit Dry'ton.

Voor meer informatie: https://www.salewa.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Salewa:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.