Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Freeflow IV van Berghaus

Freeflow IV van BerghausRugzakdraagsystemen met ventilatie zijn eigenlijk oud nieuws. Berghaus komt in de zomer van 2007 echter met het nieuw ontworpen Freeflow IV systeem, dat ventilatie bij rugzakdraagsystemen naar een niveau tilt: nieuw en zeer technisch. Het ontwerpteam ging deze keer een stap verder en het resultaat mag er wezen: betere ventilatie op de rug en een veel hoger draagcomfort. Bovendien een cleane, slanke lijn en atletische vormgeving die de technische hoogstandjes accentueren.

Dit is inmiddels de vierde generatie Freeflow. Zo’n 10 jaar geleden ontwikkelde Berghaus de eerste versie van dit systeem, waarbij de rugzak van de rug af gedragen wordt. Het verschil is groot: een betere ventilatie, onder andere ook dankzij het nieuwe minimalistische rugnet. Bijna 35 procent kon er bespaard worden op het net en dus pure verbetering van de ventilatie.

Daarnaast zijn ook de schouderbanden van ademend materiaal gemaakt: EVAbreathe. De nieuwe heupgordel zorgt tot solt voor een groter draagcomfort door betere verdeling van het gewicht.

Naast technische verbeteringen is echter ook het ontwerp zelf onder handen genomen. De Freeflow IV serie valt dan ook op door het moderne design. De technische features zijn vaak zo zichtbaar gemaakt dat je als gebruiker direct ziet waar de voordelen zitten.

De Freeflow IV serie kom er overigens in meerdere formaten (onder andere 50 liter, 40+10 liter en 35+8 liter) en uiteraard zijn er aparte damesmodellen.

Voor meer informatie: https://www.berghaus.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Berghaus:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.