Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

PrimeLite Compact Adventure van Primus

PrimeLite Compact Adventure van PrimusMet de nieuwe PrimeLite Compact Adventure (CA) introduceert het Zweedse Primus een zeer compacte hoofdlamp zonder externe batterijhouder. Ondanks de compactheid heeft de Compact Adventure een indrukwekkend lichtvermogen dankzij de krachtige 1 Watt Luxeon II LED voor langere afstand en normale LEDs voor dichtbij. Dit alles uiteraard in regelbare lichtsterkte.

LED-technologie blijft zich verbazingwekkend snel verbeteren. De nieuwste LEDs branden feller en hebben een verder bereik dan ooit tevoren, maar toch met hetzelfde batterijverbruik. Primus gebruikt voor de modernste versie, een 1 Watt Luxeon II LED voor een ver bereik van de lichtbundel. Daardoor blijft er ruimte over om drie kleine AAA batterijen in het lichtblok zelf te plaatsen, waardoor het totale blok 50x58x32 mm meet en slechts 68 gram weegt (zonder batterijen).

De Primus PrimeLite CA biedt 7 verschillende standen: bijvoorbeeld twee rode LEDs op 100% output, waarbij het nachtzicht bewaard blijft. Daarnaast vier witte LEDs die van 25% tot 100% output kunnen leveren, afhankelijk van de gewenste lichtsterkte. En daarnaast nog de zeer krachtige 1 Watt Luxeon II LED voor de lange afstanden die op 50% of 100% ingesteld kan worden. In het laatste geval heeft hij een bereik van maar liefst 75 meter.

Handige andere features aan de PrimeLite CA zijn de batterijindicator (de rode LEDs gaan knipperen als de batterijen minder dan 3 Volt afgeven), de waterbestendigheid (IPX4) van de lamp en transparante draagzak die kan worden gebruikt om de lamp in te stoppen in de tent en zo het licht te verspreiden.

De PrimeLite lampen van Primus zijn overigens (nog) niet verkrijgbaar in Nederland.

Voor meer informatie: https://www.primus.eu/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Primus:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.