Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Ontgiften met Care Plus Venimex

Ontgiften met Care Plus VenimexStekende wespen. Bijtende spinnen. Giftige slangen. Je krijgt al de kriebels bij het idee. De zomer komt er weer aan wat betekent dat ons toch weer wat ongewenste ontmoetingen met bijtgrage beestjes te wachten staan. Care Plus Venimex is een vacuumpomp die oppervlakkig gif uit de huid verwijdert na een beet van insecten, slangen en spinnen. Veilig en pijnloos. Een handig apparaat om bij de hand te hebben, op reis, in het park of in de tuin.

Bedreigd
Pas op! Bijen en wespen steken als ze zich bedreigd voelen. Wild met je armen zwaaien om de indringer te verjagen is dus geen goed idee. Beter is rustig te wachten tot hij hopelijk besluit door te vliegen. Een steek is bijzonder pijnlijk en laat bij de meeste mensen een rood, jeukend bultje achter. Ben je overgevoelig voor wespen- of bijensteken dan leidt zo´n steek tot een allergische reactie, die varieert van een grote pijnlijke bult tot hart- en ademhalingsproblemen. Het is bij een zware allergische reactie van groot belang dat er direct deskundige hulp wordt ingeroepen van een huisarts of EHBO-post.

Venijnig
Behalve vliegende insecten zijn er ook kruipers die venijnig kunnen bijten. Giftige slangen en spinnen komen niet alleen in tropische oorden voor, maar zijn ook veel dichter bij huis te vinden. Adders bijvoorbeeld leven in verschillende Europese landen waaronder Nederland. Reis je naar tropische en subtropische landen, zoals in Azië, Zuid-Amerika, Afrika en Australië, laat je dan goed informeren over de preventie en behandeling van slangenbeten. Het gif heeft, afhankelijk van de slangensoort, een verschillende uitwerking. Een beet hoeft niet persé gevaarlijk te zijn, als er een half uur na de beet geen grote gezwollen plek of vergelijkbare verschijnselen zijn, is de kans op vergiftiging heel klein. Giftige slangenbeten moeten in alle gevallen behandeld worden door een deskundige.

Eruit
Als je bent gestoken of gebeten door een insect, slang of spin kun je altijd direct de Venimex gifzuiger gebruiken. Hiermee trek je het ergste gif uit de huid. Zet zo snel mogelijk de zuignap op de huid rond de wond en druk tot de pomp ontsluit. De zuignap zuigt zich aan de huid vast met een kracht van maar liefst 803 mbar. Laat de Venimex 1 tot 3 minuten zitten, zodat de huid in de zuignap wordt getrokken. Maak de gifzuiger los door de achterkant in te drukken. Door meteen zo veel mogelijk gif uit de huid te trekken wordt het effect van de beet geminimaliseerd.

Over Tropenzorg
Tropenzorg is al sinds 1992 dé specialist op het gebied van gezond en veilig reizen. De uitgebreide serie producten beschermt je als reiziger tegen o.a. de zon, stekende insecten, slechte hygiënische omstandigheden en vervuild drinkwater. Tropenzorg is er niet alleen voor wie verre, tropische reizen maakt. Ook voor de vakantieganger in Europa of gewoon thuis in Nederland zijn diverse producten zeer nuttig en soms zelfs onmisbaar. Op www.tropenzorg.nl vind je meer informatie over Tropenzorg, het assortiment en reis- en gezondheidsadviezen, zoals up-to-date informatie over heersende ziektes in het buitenland.

Prijzen & verkrijgbaarheid
De Care Plus® producten van Tropenzorg zijn verkrijgbaar bij apotheek, drogist en betere buitensportzaken. De Venimex gifzuiger is Euro 16,95 voor een verpakking inclusief twee zuignapjes en een uitgebreide gebruiksaanwijzing. Voor een wond op kleine plaatsen, zoals een vinger, kun je de kleine zuignap omgekeerd op de Venimex zetten. Met behulp van de twee bijgeleverde zuignappen kun je drie verschillende diameters bereiken.

Voor meer informatie: https://www.careplus.eu/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Care Plus:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.