Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Lowepro viert 40-jarig bestaan met gerecyclede tas

Lowepro viert 40-jarig bestaan met gerecyclede tasLowepro viert haar 40-jarig bestaan met de introductie van de Primus AW rugzak; 's werelds eerste fotorugzak gemaakt van 51% recyclede materialen.

Lowepro, de wereldwijde marktleider in beschermende tassen en rugzakken voor fotoapparatuur en consumenten elektronica, introduceert een unieke fotorugzak ter viering van het 40-jarig bestaan: de Primus AW. Tegelijkertijd ondersteunt Lowepro met deze rugtas Polar Bears International (PBI), een non-profit organisatie die zich wereldwijd bezighoudt met de bescherming van de ijsbeer.

De Primus AW is een perfecte combinatie van snelle toegankelijkheid en optimale bescherming van uw apparatuur. Deze rugzak is ontworpen voor maximaal comfort en beschikt tevens over een compact design waardoor deze uitermate geschikt is voor outdoorfotografie.

Kenmerken
De Primus AW stelt fotografen in staat om alle benodigde apparatuur en accessoires voor outdoorfotografie mee te nemen terwijl de tas het hoogst mogelijke comfort en extreme bescherming biedt tijdens een dag fotograferen in de natuur.

Het hoofdvak is gepolsterd en kan een SLR Pro body inclusief zoomlens herbergen en aanvullend 1-2 extra lenzen of flitsers. Het hoofdvak wordt naar voren geopend zodat de apparatuur gemakkelijk bereikbaar is. Ook is de apparatuur snel en gemakkelijk te bereiken door de toegang die aan de zijkant van de tas zit, zonder de tas van de rug te hoeven halen. Deze toegangspunten zitten op heuphoogte en zorgen ervoor dat de tas niet op de grond gezet hoeft te worden.

Het bovenste compartiment is groot genoeg om allerlei fotoaccessoires en reisbenodigdheden mee te nemen.

De Primus AW beschikt ook over een AW-hoes met verzegelde naden, een ingebouwd vak voor geheugenkaarten, geruisloze ritsen, leeg rugzakgedeelte, een opbergbare statiefhouder met lus voor pikhouweel en Glide-Lock™ bevestiging.

Aanvullende kenmerken van de Primus AW zijn een ergonomisch, dryflow draagsysteem, waardoor het gewicht gelijkmatig wordt verdeeld en zo zorgt voor het grootst mogelijke draagcomfort. Het materiaal kan ademen waardoor de rug van de fotograaf droog blijft.
Het gerecyclede materiaal is waterafstotend en slijtvast. De tas heeft een ergonomisch design en kan gedragen worden door iedereen doordat het 8-punts draagsysteem volledig kan worden ingesteld aan de wensen van de gebruiker zodat deze geniet van een optimaal draagcomfort bij zware bepakking.

51% gerecyclede materialen
Met de introductie van de Primus AW is Lowepro de eerste die een rugzak van 51% gerecyclede materialen op de markt brengt. Elke tas is gemaakt van Cyclpet®, een 100% gerecycled materiaal waardoor de Primus AW de norm bepaalt voor milieuvriendelijke draagoplossingen. Elke tas bevat gerecycled materiaal gelijk aan 22,6 plastic flessen. Door het gebruik van gerecycled materiaal en daarmee dus het voorkomen dat dit materiaal op de stort belandt wordt landvervuiling tegengegaan. Tevens wordt in het proces energie, ruwe en geraffineerde olie bespaard.

De Primus AW is verkrijgbaar in 2 kleuren (zwart en blauw) en is leverbaar vanaf half juli. De adviesprijs bedraagt EURO 249,-.

Voor meer informatie: https://www.lowepro.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Lowepro:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.