Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe GPS PDA-telefoon: Mio A501

Nieuwe GPS PDA-telefoon: Mio A501Mio Technology kondigt vandaag de lancering aan van de nieuwe A501, een multi-dimensionaal toestel dat de functies van een mobiele telefoon, GPS handset en Windows Mobile 5.0 PDA combineert. De A501 vergemakkelijkt de 'mobiele mens' het leven door de voordelen van satellietnavigatie, een volledig functionele PDA en een Smartphone in een toestel te combineren.

De A501 heeft een slank en gestroomlijnd design en past comfortabel in de hand, jaszak of handtas. Het is één van de meest complete, goed gebouwde en betaalbare toestellen op de markt.

“De A501 biedt de consumenten het beste op het gebied van design, compactheid en functionaliteit,” licht Paul Notteboom, President van Mio Technology toe. “Maar de belangrijkste troef van dit toestel is de prijs van 499 euro, waarmee Mio Technology de GPS PDA-telefoonmarkt toegankelijk maakt voor de gewone gebruiker.”

Belangrijkste kenmerken:
Navigatie
De A501 bevat een SiRFstar III GPS-ontvanger voor nauwkeurige positiebepaling en een intuïtieve interface voor routeplanning. In combinatie met de toonaangevende navigatiesoftware van Mio Technology beschikt de gebruiker over informatie over duizenden Points of Interest, flitscamera’s en kaarten van 22 Europese landen.

Mobiel kantoor
De A501 doet bovendien dienst als PDA zodat de gebruiker gegevens kan bewaren en verzenden wanneer hij niet op kantoor is. De Quad band GSM/GPRS met EDGE technologie versnelt de gegevensoverdracht, wat een verbeterde gebruiksvriendelijkheid betekent. De overdrachtsnelheid ligt in de buurt van 3G, die meer bandbreedte biedt voor internettoepassingen.

De A501 wordt ondersteund door Microsoft Windows Mobile® 5.0 software, waardoor de gebruikers toegang krijgen tot hun contactpersonen en kalender van op de desktop. Daarnaast biedt de A501 ook push e-mail.

Veiligheid
Handenvrij bellen wordt een koud kunstje met de A501 dankzij zijn carkit of headset met Bluetooth® draadloze technologie. Als de gebruiker een oproep ontvangt tijdens het rijden, schakelt de handset automatisch van de navigatie- naar de telefoonfunctie over, wat het spreken tijdens het rijden een stuk veiliger maakt. De stereo Bluetooth® zorgt ervoor dat de gebruiker geniet van een nog betere geluidskwaliteit bij het afspelen van MP3-bestanden.

Fotografie en opslag
De A501 beschikt daarnaast over een 2.0 megapixel camera met autofocus en flash. Het geheugen kan uitgebreid worden tot 2GB met een standaard SD/MMC kaart.

Voor meer informatie: https://www.miotech.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Mio Technology:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.