Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Crispi Trekking schoenen in de BeNeLux

Crispi Trekking schoenen in de BeNeLuxP.H. Agencies gaat per direct de volledige trekking lijn van Crispi op de Benelux markt introduceren. Na jarenlang al de Telemark schoenen gedaan te hebben en sinds vorig jaar ook de Toerski schoenen, komt er nu dus ook een Trekking collectie bij.

De Trekking collectie bestaat uit een 3 tal lijnen:
Mountaineering – voor het professionele en zwaardere loop werk in de bergen
Trekking – voor het comfortabel lopen in de bergen
Hiking – minder steil terrein, wandel en nordic walking schoenen

In ons land op dit moment wellicht nog niet zo bekend, maar bij onze Scandinavische vrienden des te meer; in Noorwegen is Crispi al enkele jaren de meest verkochte bergschoen. Bovendien werd de Crispi ‘Beseggen‘ al eerder door de Noorse onafhankelijke Consumenten gids als beste koop aangeprezen. (zie foto). Alle Crispi schoenen worden zeer zorgvuldig gebouwd waarbij uiteraard gebruik wordt gemakt van de beste materialen. Hoge kwaliteit Italiaans leer, verschillende soorten Gore-Tex binnensokken en vibram zolen zijn een paar van deze. Met de ontwikkeling van A.B.S.S. , Dual Tech Lining en C.S.F. heeft Crispi in de afgelopen jaren een solide naam weten op te bouwen.

A.B.S.S. ( Ankle Bone Support System)
Na jaren van research en testen heeft Crispi de ideale oplossing gevonden voor het gebied rond de enkel; niet alleen moet het comfortabel zitten – het moet ook nog steun geven! Door o.a. gebruik van ‘memory foam’ wordt de enkel zeer goed omgeven en ondersteund; stabiele enkel geeft minder vermoeide enkels bij lange wandelingen en dus ook minder blessures!

Dual Tech Lining - geen slijtage plekken meer in je gore-tex schoenen!
Door goed te kijken naar de voetbewegingen in een schoen en een nauwe samenwerking met Gore-Tex is er toegewerkt naar een optimaal gebruik van de Gore-Tex technologie in de schoenen. Daar waar veel wrijving voorkomt (hiel en teen) kan Gore-Tex Duraterm Ultimate gebruikt worden en daar waar comfort belangrijk is: Gore-Tex Skin Tech, hierbij is het membraam aan zacht leer gehecht, resultaat is een zeer duurzame en comfortabele schoen! Een perfect voorbeeld van deze moderne schoen is de Gran Paradiso ABSS GTX.

C.S.F. (Crispi Skeleton Frame)
Het ‘Crispi Skeleton Frame’ is afgeleid uit de technologie gebruikt in de Telemark schoenen, waarmee Crispi al jaren wereld kampioen is! De combinatie van licht gewicht, een hoge torsie stijfheid (enkel stabilisatie) en de mogelijk om je voet op een natuurlijke manier te kunnen afrollen maakt dat je met C.S.F. niet persé een hele zware bergschoen nodig hebt!

Voor meer informatie: https://www.crispi.it/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Crispi:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.