Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe wristops van Suunto

Nieuwe wristops van SuuntoHet Finse Suunto presenteerde onlangs twee nieuwe series outdoor wristops: de Lumi-serie voor de dames en de Core-serie voor de diehard buitensporter. De horloges uit de Lumi-serie zijn de eerste volwaardige outdoor wristops die volledig op de wensen van de vrouw zijn ontwikkeld. De horloges uit de Core-serie zijn voor de stoere bergsporter die alle belangrijke functies om zijn pols wil dragen.

Met Lumi vult Suunto een gat op in de markt: buitensportvrouwen waren tot nu toe vaak verplicht om ofwel volledig functioneel horloge te dragen of te kiezen voor een herenmodel dat totaal niet aansluit bij hun vrouwelijkheid. Met de Lumi kiest de vrouw nu echter voor een volwaardig buitensporthorloge, inclusief digitaal kompas, hoogtemeter, barometer en speciale functies als storm-alarm en zonsopkomst- en ondergangstijden. Naast een vrouwelijke look heeft de Lumi ook speciale mogelijkheden die vrouwen zeker zullen aanspreken. Zo kun je de Lumi middels een speciale ketting als hanger gebruiken en kun je als vrouw kiezen uit een brede selectie aan modieuze polsstraps. Bovendien is het mogelijk om de Lumi in een beschermhoes te pakken die aan de riem of rugzak kan worden gehangen met een carabiner.

Voor de mannelijke buitensporters is er ook een nieuwe serie: de Core. Deze serie maakt deel uit van de zogenaamde ABC (Altimeter, Barometer, Compass) wristops: horloges voor de buitensporter die alle belangrijke functies overzichtelijk bij elkaar willen hebben. Nieuw aan de Core wristops is onder andere de automatische switch tussen barometer en hoogtemeter, de overzichtelijke loggrafieken, de meertalige interface, de mogelijkheid om de knoppen te blokkeren, het kunnen uitlezen van zonsopkomst- en ondergangstijden, de weergrafiek en de sterk verbeterde dot-matrix display. De geest van de zeer populaire gele Vector uit het verre verleden is ook terug te vinden in deze serie, waar een stoere look wordt gecombineerd met een zeer duidelijke display. Binnen de Core-serie kan de buitensporter kiezen uit verschillende kleuren en materiaalsoorten: straps van rubber, kunststof en roestvrij staal en cases van kunststof, aluminium en roestvrij staal. Bovendien zijn de straps binnen de serie uitwisselbaar en kan er dus ook een eigen model worden samengesteld.

Samen met de introductie van de nieuwe series komt Suunto met een volledig vernieuwde website voor de outdoor wristops. Suunto Outdoor World is een zustersite van de al eerder gelanceerde Suunto Training World en Suunto Diving World. Suunto schept met deze special interest websites overzicht voor de gebruikers. Zo is nu alle informatie met betrekking tot de Outdoor wristops bij elkaar gebracht op één website met een duidelijke buitensportuitstraling. Suunto Outdoor World is te vinden op http://www.suunto.com/outdoor/.

De nieuwe Lumi en Core wristops komen naar verwachting in oktober van 2007 op de markt.

Voor meer informatie: https://www.suunto.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Suunto:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.