Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Polar introduceert GPS-module voor multisporters

Polar introduceert GPS-module voor multisportersMet het RS800 trainingssysteem biedt Polar multisporters en hardlopers de meest geavanceerde, op hartslagmeting gebaseerde trainingsoplossing ooit. Nu gaat Polar nog een stap verder met de introductie van de G3 GPS Sensor: een compacte en lichtgewicht GPS-module die draadloos in verbinding staat met de RS800. De G3 GPS Sensor is vanaf september verkrijgbaar, zowel los als in een totaalpakket met de Polar RS800.

Voeg GPS toe aan je training
De G3 GPS Sensor bepaalt de locatie van de sporter door de afstand te meten tussen hem en ten minste vier satellieten. Zo geeft de sensor met behulp van Global Positioning System (GPS) technologie informatie over snelheid en afstand van de sporter. Waardevolle gegevens voor outdoorliefhebbers die alles willen weten én serieuze multisporters die hun prestaties verder willen verbeteren.

Een nieuwe dimensie in multisport
De toevoeging van de G3 GPS Sensor maakt van de RS800 een allesomvattend trainings- en analyse-instrument. Dankzij de geïntegreerde SIRF-III chipset biedt de G3 een uitzonderlijk goede dekking, korte verbindingstijd en een optimaal verbruik. Eén enkele AA batterij is goed voor meer dan 15 uur onafgebroken gebruik in de low power mode. De G3 GPS Sensor voegt een compleet nieuwe beleving toe aan buitensporten als mountainbiking, trail running, roeien, langlaufen, skiën, schaatsen of paardrijden. De sensor meet snelheid, afstand en hartslag over elk terrein en onder alle omstandigheden. De G3 GPS Sensor is spatwaterdicht en bestand tegen de meest extreme omstandigheden waarin de multisporter kan verkeren.

Compact en comfortabel
De G3 GPS Sensor weegt slechts 80 gr (inclusief batterij) en kan eenvoudig gedragen worden om de arm, aan de broekriem of gewoon in een rugzak. De sensor maakt gebruik van de Polar W.I.N.D. 2,4 GHz storingsvrije draadloze transmissietechnologie om gegevens over snelheid en afstand naar de Polar RS800 te verzenden. De Polar RS800 wordt om de pols gedragen als een horloge en geeft de GPS- en hartslaggegevens tijdens de activiteiten duidelijk weer.

GPS (G3) of stride sensor (s3)
Het RS800 trainingssysteem werd aanvankelijk samen met de s3 stride sensor geïntroduceerd. Zowel de s3 als de G3 hebben elk hun eigen, specifieke voordelen voor het meten van afstand en snelheid. Gedragen op de wreef van de voet (of in de zool van de adidas Fusion loopschoen) is de s3 stride sensor zonder twijfel de beste keuze voor hardlopers. De s3 maakt gebruik van ‘inertiesensoren’ die duizendmaal per seconde de positie van de voet bepalen en registreert zo zeer nauwkeurig de snelheid, afstand, tempo, pasfrequentie en gemiddelde paslengte. De ambitieuze hardloper kan met behulp van deze informatie zijn techniek en loopefficiëntie steeds verder verbeteren. Voor alle multisporters is de G3 de perfecte upgrade van de Polar RS800.

Voor meer informatie: https://www.polar-nederland.nl

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Polar:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.