Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Toko Active Dry: droog in recordtijd

Toko Active Dry: droog in recordtijdDe meeste sporten vragen niet alleen snelheid van de sporter, maar ook van de kleding. De capaciteit om transpiratie vocht snel van de huid weg te transporteren en vrij te geven aan de omgeving is een eigenschap van functionele kleding die het atleten mogelijk maakt om op hun best te presteren. Toko heeft daarom een nieuwe oplossing voor textielbehandeling: Toko Active Dry. Het verbetert de waterafstotende eigenschappen van het textiel en zorgt daarmee dat functionele kleding nog sneller droogt. En dat met een eenvoudige wasbeurt.

Moderne functionele kleding krijgt speciale coatings tijdens het fabricageproces. Langdurig schuren tijdens het dragen en wassen zorgt er echter voor dat deze coating langzaam maar zeker verdwijnt. Toko Active Dry vernieuwt de coating en herstelt daarmee de functionaliteit van het textiel. Tests hebben aangetoond dat het zelfs tot een verbetering van de functionaliteit kan leiden.

Sportkleding dat is behandeld met Toko Active Dry voert vocht weg van de huid en verdeelt het over een groter oppervlak zodat het snel kan verdampen in de atmosfeer. Deze capillaire werking, zoals het genoemd wordt, wordt versneld door de hydrofobische eigenschap van de behandeling: het verschil is letterlijk te voelen. Het voordeel voor de sporter is duidelijk: geen klamme kleding meer, maar een comfortabel gevoel.

Toko Active Dry biedt ook nog tal van andere voordelen: kleding wordt merkbaar soepelere; anti bacteriologische toevoegingen voorkomen stinkende bacteriën; kleding wordt minder statisch en het behoudt het ideale ‘next-to-skin' klimaat.

Toepassen van de behandeling is kinderspel: Toko Active kan gewoon in het vakje van de wasverzachter in de wasmachine worden gestopt tijdens een normale wasbeurt of de kleding kan worden ondergedompeld gedurende 30 minuten in een oplossing van water en Toko Active Dry. Daarna gewoon aan de waslijn laten drogen en klaar!

Voor meer informatie: https://www.toko.ch/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Toko:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.