Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Arc'Teryx Alpha LT jacket

Arc'Teryx Alpha LT jacketEen van de absolute hoogtepunten van de nieuwe Arc'Teryx collectie voor 2007/2008 is het nieuwe Alpha LT Jacket. Met een gewicht van slechts 365 gram zet het een nieuw record onder de volwaardige 3-laags GORE-TEX jacks. Dat lukt vooral dankzij het sensationele 320N 3-laags Gore-Tex Pro Shell, een laminaat dat Arc'Teryx samen met Gore Japan heeft ontwikkeld. Daarbij komen ook nog de Speed Hood (capuchon) en andere nieuwe details.

Als lichtste 3-laags hardhell in de Arc'Teryx collectie is het Alpha LT Jacket al sinds jaren een zeer geliefd jack onder de alpinisten: superlicht en super robuust. Pasvorm en standaardzaken blijven hetzelfde: Storm Hood capuchon die over de klimhelm kan worden gedragen, twee frontzakken en een binnenzak. Maar nu is het Alpha LT Jacket gemaakt van het nieuwe 320N 3-laags Gore-Tex Pro Shell, een gezamenlijke ontwikkeling van Arc'Teryx en Gore Japan. Het jack weegt daardoor slechts 365 gram, ongeveer 25% (130 gram) minder dan diens voorganger.

Het laminaat is verwerkt met de nieuwe Micro Grid Backer Technology van Gore-Tex, waardoor het beter beschermd is, maar toch lichter van gewicht. Het zo verkregen gewichtsvoordeel is vervolgens gedeeltelijk gebruikt om aan de buitenkant het laminaat verder te verstevigen. En dankzij toepassing van slechts 8 millimeter dunne Micro Tape op de naden heeft het jack een nog cleanere look en heeft het grotere ademende vlakken.

Ook nieuw is het uitneembare ‘HemLock', welke ervoor zorgt dat het jack bij het dragen onder een klimgordel niet uit/over de gordel kan glijden. Hetzelfde HemLock wordt overigens ook toegepast in het nog robuustere Alpha SV Jacket van Arc'teryx.

Het Alpha LT Jacket is er in de kleuren Black, Titanium en Van Gogh Gold in zowel heren- als damesmodel. Adviesverkoopprijs bedraagt EURO 500,00.

Voor meer informatie: https://www.arcteryx.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Arc'teryx:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.