Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Lowe Alpine Climb Pro GTX Jacket

Lowe Alpine Climb Pro GTX JacketHet Climb Pro Jacket is het nieuwe topmodel van Lowe Alpine. Dit bergsportjack is gemaakt van het nieuwe GORE-TEX Pro Shell en is speciaal ontworpen jack voor professionals en zeer enthousiaste buitensporters. Zodoende is de Climb Pro de beste keus voor de meest extreme omstandigheden.

Voor de serieuze buitensporter
Met het Climb Pro GTX Jacket bewijst Lowe Alpine eens te meer dat het zich beweegt in de eredivisie van de buitensport. Het jack is zeer licht van gewicht (slechts 514 gram), uitermate duurzaam en volgestopt met handige technische features. Daardoor zal het vooral in de smaak vallen bij buitensporters die de grenzen van hun kunnen opzoeken of die geen genoegen nemen met materiaal dat niet onder alle omstandigheden betrouwbaar is. Ter illustratie: niet voor niets loopt vanaf 2008 het gehele technische kader van de Nederlandse Klim en Bergsport vereniging NKBV in een Lowe Alpine Climb Pro jack met bijpassende broek!

GORE-TEX Pro Shell
Het Climb Pro jack is gemaakt van het nagelnieuwe GORE-TEX Pro Shell, dat door GORE zelf wordt bestempeld als dè productcategorie voor professioneel gebruik. Door toepassing van de Micro Grid Backer Technology, een geweven binnenste laag, die het GORE-TEX membraan duurzaam beschermt, is het jack zeer licht van gewicht en is het ademend vermogen van het membraan ongekend hoog. Het jack voelt heel soepel en prettig aan, ook als het over een ander kledingstuk wordt gedragen. Tenslotte gaat het jack ook langer mee, zelfs bij intensief gebruik onder extreme omstandigheden.

Ademend vermogen en waterdichtheid
Het extreem hoge ademend vermogen van Pro Shell is een belangrijke eigenschap van jacks in deze categorie en daarom heeft Lowe Alpine gekozen voor de toepassing van zeer dun microtape op de naden. Hierdoor is het totale oppervlak van ademend materiaal groter dan bij jacks waarin breder tape wordt gebruikt. De duurzame waterdichtheid wordt niet alleen gegarandeerd door het toegepaste materiaal, maar tevens door de manier waarop het jack is ontworpen. Zo zijn de schouders bijvoorbeeld naadloos (Watershed) en de ritsen zijn volledig waterafstotend en perfect weggewerkt om lekkage te voorkomen. Deze ritsen zijn onder meer toegepast op de twee grote voorzakken, op het skipasvak op de mouw, de ventilatie-openingen achterop de bovenarm (i.p.v. de altijd voelbare okselritsen) en uiteraard op de hoofdrits voorop.

Optimaal draagcomfort
Het ademend vermogen en de waterdichtheid zijn belangrijk, maar staan slechts in dienst van het algehele draagcomfort. Voor de extreme bergsporter, voor wie het Climb Pro GTX Jacket is ontworpen, is vooral de geboden bewegingsvrijheid van het grootste belang. En in dat opzicht wordt hij op zijn wenken bediend, want de snit van het Climb Pro jack is perfect. Ook kan de klimmer de taille, de manchetten en de capuchon probleemloos met één hand afstellen. De op meerdere manieren in te stellen ruime capuchon is ontworpen om er een klimhelm onder te dragen en dankzij het Swivel Sight-constructie belemmert de capuchon het gezichtsveld niet tijdens slecht weer. De capuchon past ook heel netjes in de kraag, die zowel voor als achter goed op te zetten is om koude wind buiten te houden.

Ook een damesmodel
Uiteraard is er ook een damesmodel van het Climb Pro GTX Jacket verkrijgbaar, waarbij de twee voorzakken zijn verplaatst naar de zijkant en de pasvorm is aangepast aan de vrouwelijke anatomie. Ook zijn de ritsen in de damesjas minder prominent in het design.

Verkrijgbare maten en kleuren
Het herenmodel is verkrijgbaar in de maten S t/m XXL in de kleuren jungle green/dark forest, gunmetal/black en true red/ruby. Het damesmodel in de maten S t/m XL in de kleuren gunmetal/black en true red/ruby.

Climb Pro GTX Pant
Ook is er een bijpassende broek ontworpen: de Climb Pro GTX Pant. Ook deze is gemaakt voor de serieuze buitensporter: ritsen over de volledige lengte, drop seat-constructie, dynamische pasvorm met stretch-Goretex voor optimale bewegingsvrijheid, verstelbare taille met klittebandsluiting, uitritsbare interne gamaschen, afneembare elastische bretels en een waterdichte gulp.

Adviesverkoopprijs
De adviesverkoopprijs van de Lowe Alpine Climb Pro Jacket is voor heren EURO 399,95 en voor dames EURO 379,95.

Verkrijgbaarheid
Het Lowe Alpine Climb Pro GTX Jacket is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Lowe Alpine nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Lowe Alpine Nederland in Leusden (info@lowealpine.nl; tel +31(0) 33-4340454).

Voor meer informatie: https://lowealpine.com/eu/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Lowe Alpine:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.