Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Cocoon komt met ripstop zijde

Cocoon komt met ripstop zijdeCocoon, the original travelsheet, biedt een breed assortiment aan liners voor in de slaapzak of een smerig huttenbed. En nu zullen deze liners ook in Ripstop zijde beschikbaar zijn.

Het grote voordeel van zijde is wel dat het een combinatie bezit van diverse positieve eigenschappen. Zo is het super licht van gewicht en past het zich heerlijk aan aan de temperatuur. Is het warm buiten dan houdt het je lekker koel, is het echter koud dan scheelt het al snel een paar graden als je in een zijde liner slaapt. Een nadeel van zijde is echter dat het zo snel stukgaat. Niet vreemd, want het is enorm dun materiaal. Cocoon komt nu echter met ripstop zijde: zijde dat niet snel zal scheuren en dus veel langer meegaat.

Ripstop werd al eerder succesvol toegepast in bijvoorbeeld kleding, tentdoek en slaapzakken, maar nog nooit in zijde voor een liner. De duurzaamheid van je liner wordt hier dus stukken groter waardoor de vrij hoge kosten van een puur zijde liner op eens veel minder interessant zijn omdat je er langer mee doet.

De ripstop zijde liner is verkrijgbaar als mummyliner, voor in de (mummy-)slaap, maar ook als travelsheet voor bijvoorbeeld op het niet zo frisse bed in de hut of jeugdherberg.

Een liner van zijde voegt overigens zo'n 5 graden aan warmte toe wanneer je deze in je slaapzak gebruikt. Een zomer-slaapzak kan daardoor op eens ook in de na-zomer worden gebruikt.

Voor meer informatie: https://www.cocoon.at/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.