Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

EtaPower Pots van Primus

EtaPower Pots van PrimusVorig jaar verbaasde het Zweedse Primus de buitensportwereld met hun EtaPower stove, een brander die bijna twee keer zo efficient brandt dan de gewone brander. Dit wordt onder andere veroorzaakt door het gebruik van de EtaPower pan, welke nu ook los verkrijgbaar is voor gebruik op andere branders. Daarmee maakt Primus het mogelijk voor buitensporters om ook hun eigen brander beter te gebruiken en het brandstof verbruik (en dus gewicht) sterk terug te brengen.

Te veel gewicht is tegenwoordig not-done in de buitensport. Alles lijkt lichter te moeten, maar het liefst niet ten koste van het comfort. En juist brandstof neemt over het algemeen veel gewicht in in de rugzak, evenals volume. Door op brandstof te kunnen bezuinigen zou dus al een grote stap voorwaarts gezet kunnen worden.

En dat is nu mogelijk met de EtaPower Pots van Primus. Ze zijn er in twee maten: 1,7 liter en 2,1 liter. De pannen zijn gemaakt van zeer hard en duurzaam gehard aluminium met een ‘Titanium Non-Stick’ coating: een zeer sterke en duurzame drielaags bescherming. Uiteraard zijn de pannen voorzien van de golvende heatexchangers aan de onderkant, welke zorgen voor een veel betere efficiency van de brander. Normaal gesproken verliest een brander namelijk meer dan 50% van zijn warmte aan de buitenlucht, terwijl bij gebruik van een heat-exchanger dit sterk wordt teruggebracht: bij de EtaPower Stove zelfs bijna het dubbele, waardoor deze een efficiency van zo’n 80% kan halen.

De EtaPower Pots zijn te gebruiken op alle standaard branders en zorgen op die manier er dus voor dat minder brandstof , gewicht en volume voor meer buitensporters bereikbaarder wordt.

Voor meer informatie: https://www.primus.eu/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Primus:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.