Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Deuter Woman's Fit serie

Deuter Woman's Fit serieDe weg is ver, de last is zwaar tijdens een Mountainbike Tour of een stevige wandeling. Het laatste wat je wilt is een drukkende, schurende of zelfs scheurende rugzak. De meeste rugzakken zijn voor mannen gemaakt waardoor heupgordels niet goed passen en het gewicht al snel aan de schouderbanden begint te trekken. Met de Deuter Women's fit collectie is daar verandering in gekomen. Deze collectie rugzakken is speciaal afgestemd op de vrouwelijke anatomie en haar toepassingsgebied en zijn te herkennen aan de toevoeging 'SL', welke staat voor 'Slim Line'.

Het Deuter team dat de vrouwenlijn heeft ontworpen bestaat uitsluitend uit vrouwelijke experts, fiets- en outdoorspecialisten en bergbeklimsters, die precies weten wat een vrouw wil. Eén van de teamleden is bergbeklimster Gerlinde Kaltenbrunner, die haar klimervaringen mee naar de vergadertafel neemt.

Gemiddeld gezien hebben vrouwen een kortere ruglengte dan mannen. Het draagsysteem van de Slim Line modellen is daarom iets korter gemaakt dan bij de standaardrugzakken van Deuter. Voor een perfecte pasvorm op het vrouwelijk bovenlichaam zijn de SL-schouderriemen smaller en korter gesneden. De zacht afgeboorde randen, kleinere gespen en zeer smal uitlopende uiteinden van de riemen voorkomen dat de SL-schouderriemen onder de oksels schuren of op de borststreek drukken. Door de kleinere schouderbreedte bij vrouwen liggen de schouderriemen dichter bij elkaar, om afglijden te vermijden.

Om perfect te kunnen aansluiten bij de vrouwelijke heup, met haar scherper uitgesproken hoeken, moet de gesloten heupgordel een conische vorm vertonen. Deze kegelvorm wordt bereikt door het schuin naar boven gebogen aanzetpunt en de gewelfde vorm van de heupvinnen. Met behulp van de Deuter SL-serie kunnen vrouwen op ieder willekeurig terrein het gewicht tussen heupen en schouders op de juiste manier verdelen.

Voor meer informatie: https://www.deuter.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Deuter:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.