Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Black Diamond vernieuwt Cobra Ice Tool

Black Diamond vernieuwt Cobra Ice ToolDe Cobra Ice tool maakt inmiddels al acht jaar deel uit van het assortiment van Black Diamond. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Black Diamond de Cobra vernieuwd en onder andere uitgevoerd met een nieuw gevormde carbon schacht die de naam van de Cobra eer aandoet. De Cobra maakt indruk met diens prestaties, lichte gewicht en veelzijdigheid. Dat alles samen maakt de Cobra nog steeds de beste keus voor alpine en hard ijs routes.

Carbon is het ultieme materiaal om maximale sterkte met minimaal gewicht te bereiken. Alweer acht jaar geleden werd de Cobra Ico tool voor het eerst op de markt gebracht door Black Diamond, maar Bill Belcourt is verantwoordelijk voor de nieuwste versie. De nieuwe CEN-T gecertificeerde en gepatenteerde carbon schacht is extreem licht van gewicht en vervormt veel minder dan vergelijkbare aluminium schachten. De nieuwe Cobra-achtige schachtvorm biedt veel meer ruimte dan enig andere ijsbijl van Black Diamond. Het zwaartepunt kon meer naar de kop van de bijl worden verplaatst, waardoor deze beter in balans blijft. Optimale energie-overdracht, precisie en nauwkeurig gebalanceerde slag en zwaai eigenschappen bieden een ongekende klimprestatie.

Bovendien is de nieuwe Cobra onvoorstelbaar licht van gewicht. Met 578 gram is de nieuwste versie maar liefst 124 gram lichter dan diens voorganger. Hij is uitgevoerd met een 4330CrMo stalen Laser punt en een micro hamer. De Fang en Strike zijn volledig herontworpen voor de Cobra en inbegrepen. Ook handig: de Spike kan op twee posities worden vastgezet (hoog of laag). In de Spike zit een oog zodat er een carabiner aan bevestigd kan worden (ook als de Fang is geplaatst). In hard ijs routes kan de Cobra worden uitgerust met de optionale Android lus, evenals andere optionele pciks, hamers en adzes.

Voor meer informatie: https://www.blackdiamondequipment.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Black Diamond:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.