Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Arc'Teryx met Polartec Powershield O2

Arc'Teryx met Polartec Powershield O2Arc'Teryx ontwikkelde samen met Polartec een nieuw Softshell-materiaal met extreme hoge lucht- en vochtdoorlatendheid: Polartec Powershield O2. Dit mateeriaal wordt in twee verschillende gewichtsklassen gebruikt voor het Griffon en Hercules jacket, alsmede de Hercules Hoody. Ook apart zijn de delen goed te dragen. En ze zijn de ideale tweede laag onder Hardshells die damp doorlaten.

Herkules, de Griekse superheld is naamgever van de jacks en hoodies uit de warmere versie van Polartac Powershield O2. De mythische Vogel Griffon is naamgever voor de lichtste van de twee jacks (zie foto). Uitgangspunt bij de ontwikkeling van de nieuwe materialen was om bij zeer actieve gebruikers een warme, sneeuwafstotende en robuust jack te maken, dat bewust zeer winddoorlatend is en vocht bliksemsnel afvoert.

Dat lukt met het nieuws materiaal uit een hydrofobische 100% Polyester-Fleece binnenkant (met twee verschillende lofts) en aan de buitenkant een Nylon stretch materiaal: scheurvast, pilling-resistant, duurzaam waterafstotend en elastisch. Het gladde oppervlak van het Polartec Powershield O2 materiaal glijdt bovendien probleemloos onder andere lagen, ook bij Gore-Tex softshells. Arc' Teryx is de exclusieve eerste partner voor dit materiaal.

De pasvorm van de Griffon en het Hercules Jacket en de Hercules Hoody is atletisch. Voorgevormde ellebogen en inzetstukken onder de armen verhinderen het omhoogkruipen bij extreme bewegingen.

Voor meer informatie: https://www.arcteryx.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Arc'teryx:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.