Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe winterparka's van Arc'Teryx

Nieuwe winterparka's van Arc'TeryxTijdens koud weer in de hoge bergen kan een extra warme laag een groot verschil maken. Arc'teryx introduceert daarom twee nieuwe jacks, de Dually en de Solo. Ze zijn gemaakt van het nieuwe unieke ThermaTek materiaal om warmte en waterafstotendheid te bieden zonder extra gewicht, dat bovendien gemakkelijk in je rugzak kan worden opgeborgen.

De Dually en de Solo maken beiden deel uit van de Ascent-collectie van Arc'Teryx. Beiden zijn gemaakt van het nieuwe ThermeTek, ontworpen door de Canadese ontwikkelaars van Arc'teryx. ThermaTek bestaat uit hol materiaal dat is samengebracht met een DWR-bewerkte 30D Shell, met een gewicht van nauwelijks 70 gram/m2. Bovendien is het gehele laminaat vervolgens extra bewerkt met een DWR-behandeling, zodat er zeer waterafstotende delen ontstaan. ThermaTek zorgt zo voor een zeer goede warmte/gewicht verhouding, gecombineerd met een zeer goede comprimeerbaarheid zodat je het altijd met je mee kunt nemen.

De Dually is verkrijgbaar als vest, jack of belay parka met capuchon en gebruikt twee lagen ThermaTek voor extra warmte. Het valt extra lang uit voor een goede dekking en daardoor warmte. De Dually is verder voorzien van een WaterTight rits, twee mesh binnenzakken, twee buitenzakken met gelamineerde ritsen, voorgevormde ellebogen en een trekkoord voor verstelling van de pasvorm.

De Solo Parka gebruikt een enkele laag ThermaTek, met een zeer laag gewicht als resultaat. Deze parka is uitgevoerd met een binnenzak, voorzien van ingebouwde opbergzak en twee buitenzakken met gelamineerde ritsen.

De Dually en de Solo zijn voor zowel heren als dames verkrijgbaar in de kleuren Cinder en Picasso Red.

Voor meer informatie: https://www.arcteryx.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Arc'teryx:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.