Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Black Diamond Lawine Sondes

Black Diamond Lawine SondesTijd is de belangrijkste factor als het gaat om het redden van lawineslachtoffers. Daarom ontwerpt Black Diamond hun lawineveiligheid-materiaal speciaal voor snelheid, duurzaamheid en effectiviteit. Na de bekroonde AvaLung rugzakken en sneeuwscheppen afgelopen winter, heeft Black Diamond voor dit winterseizoen de sondes verbeterd. De gebruikte technologie en het ontwerp blinken uit in het snel en simpel gebruiksklaar maken en zekeren.

De vier nieuwe lawine-sondes van Black Diamond zijn binnen enkele seconden klaar voor gebruik dankzij de conisch gevormde verbindingselementen. Alle sondes zijn voorzien van een lushandvat, waardoor ze ook met handschoenen aan snel uit de opbergzak zijn te halen. Met een enkele ruk aan de kabel is de sonde vervolgens gebruiksklaar.

Het eerste segment heeft een andere kleur en is voorzien van een non-slip greep voor een betere grip. De dikte van de segmenten is geoptimaliseerd, evenals de wanddikte per segment. Bovendien zijn de sondes voorzien van markeringen: bij de Guide Probe 300 elke centimeter, bij de andere sondes elke vijf centimeter.

Er zijn vier verschillende modellen, met elk hun eigen lengte en gewicht en daardoor doelgroep, variƫren van de zeer lichte en korte Tour Probe 190 tot de extra lange Guide Probe 300 voor professioneel gebruik.

Voor meer informatie: https://www.blackdiamondequipment.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Black Diamond:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.