Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Black Diamond breidt handschoenenlijn fors uit

Black Diamond breidt handschoenenlijn fors uitVoor dit winterseizoen komt Black Diamond met een groot aantal nieuwe handschoenen voor ski, ijsklimmen en alpine klimmen. Black Diamond maakt daarbij gebruik van de nieuwste materialen en zorgt voor een perfecte pasvorm en hoge kwaliteit. In totaal zijn er 24 handschoenen nieuw of volledig vernieuwd. Ultrasoon gelaste naden in de All Mountain en Ice series, zorgen samen met het stevige ontwerp van de Freeride handschoenen voor een unieke collectie.

Black Diamond is één van de meest vooraanstaande fabrikanten op het gebied van klim- en ski-uitrusting. Het ligt dan ook voor da hand om deze expertise ook te gebruiken voor de ontwikkeling van hoogwaardige handschoenen. Handschoenen maken immers deel uit van de uitrusting en dienen aan hoge eisen te voldoen. De nieuwe collectie bestaat uit 14 nieuwe modellen en 10 volledig vernieuwde modellen.

In de All Mountain serie heeft Black Diamond een echt 3-in-1 ontwerp ontwikkeld, met onafhankelijker buiten- en binnenhandschoenen. Elk onderdeel kan apart worden gedragen of als deel van het systeem. Daardoor zijn er altijd drie verschillende mogelijkheden om te voldoen aan de eisen van het moment en omgeving. De handschoenen en wanten uit de All Mountain serie zijn gemaakt van lichtgewicht en comprimeerbare materialen, ideaal voor klimmers, bergwandelaars en tourskiërs. Een goed voorbeeld van All Mountains handschoenen zijn de nieuwe Sensei (zie foto) , gemaakt met ademend Gore-Tex XCR en PrimaLoft.

De harcore freeriders kunnen hun lol op met de handschoenen uit de Snow serie. In deze serie staan warme en droge handen centraal. Met een licht fleece in de palm en zwaarder fleece op de rug van de hand zorgen ze voor een goede grip van bijvoorbeeld de skistok, maar bieden ze ook bescherming. Een nieuwe laag wol gecombineerd met PrimaLoft zorgt voor perfecte isolatie. De buitenkant is ontworpen met het oog op sterkte en duurzaamheid.

Ice is de serie voor de ijsklimmers en deze handschoenen zijn dan ook speciaal voor de harde omstandigheden van het ijsklimmen gemaakt. Goede grip, extreem goede warmte-isolatie en uiteraard bescherming tegen scherp en hard ijs.

De Basic Gloves van Black Diamond kunnen gebruikt worden als liners (onderhandschoenen), maar zijn ook sterk en warm genoeg om alleen te dragen als het weer dat toelaat.

Voor meer informatie: https://www.blackdiamondequipment.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Black Diamond:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.