Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Sympatex komt met volledig recyclebaar laminaat

Sympatex komt met volledig recyclebaar laminaatDe nieuwste vinding van het Duitse Sympatex Technology heeft de naam Ecocyle-SL. Het betreft een mijlpaal in de laminaat-technologie, want het is het eerste laminaat op de markt dat volledig kan worden gerecylced. Reeds enkele jaren geleden is het Sympatex gelukt om een membraan te produceren dat 100 procent recyclebaar is, maar nu is dus ook voor laminaat mogelijk. Daardoor kunnen zowel binnen- als buitenmateriaal van schoenen kleding voortaan worden hergebruikt. Het nieuwe laminaat gemaakt van gerecycled polyester en wordt gebonden aan het membraan zonder gebruik te maken van oplossingsmiddelen.

Het nieuwe laminaat werd voor het eerst gepresenteerd tijdens de Ispo Sport & Style vakbeurs van afgelopen jaar, waar het ook direct werd genomineerd voor de nieuwe ispo Eco Award. Ecocycle-SL was een van de finalisten en werd getoond in de BrandNew hal.

Al jaren probeert Sympatex Technology op een duurzame en milieuvriendelijk manier te produceren. Gedurende de 80-er en 90-er jaren ontwikkelde het bedrijf EcoLog, een systeem voor het verzamelen en recyclen van kleding. Vandaag de dag heeft Sympatex een eigen ecologisch profiel van hun membraan, speciaal ontwikkeld door Ian Boustead, een expert op het gebied van milieucontroles in de chemische industrie. Hiermee wil Sympatex schade aan het milieu zo veel mogelijk voorkomen en minimaliseren tijdens het gehele productieproces, maar ook bij de distributie en de gebruikte en verbruikte eindproducten.

Voor meer informatie: https://www.sympatex.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.