Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Unieke tent van Wechsel: Forum 4 2

Unieke tent van Wechsel: Forum 4 2Klantgerichtheid is een van de sleutelwoorden bij modern productontwerp. De firma's Wechsel en Carl Denig hebben in februari 2006 een nieuwe weg ingeslagen met een experimenteel project. In nauwe samenwerking met de website outdoorseiten.net zijn wij begonnen een nieuwe tent te ontwikkelen die volledig volgens richtlijnen van gebruikers is ontworpen. Bij dit project wilden we ook uitproberen hoever men kan gaan met deze afstemming zonder verstrikt te raken in een labyrint van communicatie en halfbakken productdetails.

Ons uitgangspunt op outdoorseiten.net, een van de grootste Duitstalige internetfora voor outdoorsport en reizen, was om onder eigen regie de optimale tent te ontwerpen. Zo ontstond op outdoorseiten.net het projectforum 'wij ontwerpen onze eigen tent', dat bij de forumgebruikers in korte tijd op grote interesse stuitte. In de verschillende discussiegroepen werd basisdemocratisch over de eigenschappen van de tent gestemd. Elk afzonderlijk detail werd in stemming gebracht. Moest het een tunneltent worden of een koepeltent, een langslaper of dwarsslaper, één, twee, drie of meer personen, hoe lang, hoe hoog, hoeveel voorbouwen, hoeveel ingangen, drie- of vierseizoenen, welke materialen, etc.

Na 10 maanden was over alle details in het forum uitputtend gediscussieerd en gestemd. Nu waren wij als producent aan zet om het pakket van eisen zo goed mogelijk in een echte tent om te zetten. De eerste modeltenten vormden zich volgens de ideeën van de forumbezoekers met alleen maar minimale inperkingen of veranderingen van onze kant. Deze veranderingen hadden hoofdzakelijk te maken met de praktische uitvoerbaarheid van serieproductie van de tent.

Buiten de virtuele wereld, in de wereld van de werkelijkheid, werden op een samenkomst van het forum twee in details verschillende tenten geïntroduceerd. Uiteraard ontstonden bij het zien van de echte tenten prompt nieuwe ideeën en nieuwe stof tot discussie.

Ook de naam van de tent stond nog ter discussie. Er waren veel voorstellen. Behalve Forum scoorde ook Wonnekuppel [koepel van geluk] hoge ogen. Wij hebben uiteindelijk gekozen voor Forum 4 2 (four two, for two, voor twee, met vier ingangen etc.), maar Wonnekuppel was ook zeker niet slecht.
In de periode tot aan de eerste introductie op de outdoorbeurs in Friedrichshafen in Juli 2007 zijn nog enkele detailverbeteringen aangebracht. De vakhandel en de vakbladen waren over zowel het product als de manier van ontstaan bijzonder enthousiast. Op de Outdoor 2007 was de Forum 4 2 het hoogtepunt op het gebied van tenten.

Het grote enthousiasme op de beurs was het startschot voor de productie van enkele seriematige testtenten. Met deze tenten werden vanaf november 2007 uitvoerige praktijktesten uitgevoerd met als doel de gebruikseigenschappen te optimaliseren. Met de uitkomsten van de tests is bij de serieproductie rekening gehouden. Het resultaat is waarschijnlijk de beste tent in zijn soort op dit moment.

Omschrijving
De Forum 4 2 is een geodetische koepeltent met gebogen stokken. De stokken lopen door de buitentent, twee stokken door platte zomen aan de binnenkant en een door een zoom aan de buitenkant. De stokken kruisen elkaar vier keer, wat een zeer grote stormstabiliteit oplevert en de tent ook voor wintergebruik geschikt maakt.

De buitentent wordt als eerste opgebouwd, vervolgens wordt de binnentent met rubber lussen aan kunststof haken opgehangen. Bij mooi weer kan ook alleen de binnentent worden opgebouwd. De hiervoor benodigde extra onderdelen worden meegeleverd. De tent heeft vier afsluitbare ventilatiekleppen en een aantal reflecterende scheerlijnen. De scheerlijnen kunnen zonder veel moeite bij elkaar genomen worden en vastgezet met een lus van klitband. De grote deuren van muskietengaas in de binnentent zijn geheel afsluitbaar om tocht te vermijden. De verticaal oplopende wanden aan hoofd- en voeteneind leveren een comfortabele nuttige lengte op van 230 cm. Vier royale zakken in de binnentent bieden ruimte aan kleine spullen. De vier deuren van de voorhallen maken het mogelijk bij alle weersomstandigheden ten minste één deur in de luwte te openen. Twee van de vier deuren van de buitentent zijn met elk vier ritstrekkers uitgevoerd om het gebruik van de deuren nog flexibeler te m! aken. Een heel bijzondere innovatie is een ritstrekker die via een koord verbonden is met de onderzijde van de betreffende deur van de buitentent. Bij het openen van de ritssluiting komt het deurmateriaal mee omhoog en kan dus niet in de modder terecht komen.

De Forum 4 2 is vanaf heden te bewonderen bij Carl Denig in Nieuwegein. Consumentenprijs EURO 449,-. Leverbaar vanaf medio april 2008.

Voor meer informatie: https://www.wechsel-tents.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.