Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Lightwave komt met nieuwe modellen

Lightwave komt met nieuwe modellenLightwave, maker van (ultra)lichtgewicht tenten en rugzakken komt dit seizoen met drie nieuwe tentmodellen voor buitensporters die bewust voor een laag gewicht kiezen: de g2 ultriX, de g1 ioniX en de g2 ioniX.

De g2 ultriX is een lichtgewichtversie van de reeds bekende g2 mtn. Qua formaat en model is de tent dan ook nagenoeg gelijk, maar bij de ultriX zijn veel lichtere materialen gebruikt. Daardoor is deze tent bijna 500 gram lichter dan de originele g2 mtn. De g2 ultriX is uitgerust met een ruime voortent, wat zeker bij slechte weersomastandigheden een voordeel kan zijn. De tent is gemaakt van ultralicht 50 g/m2 ripstop 30 denier nylon dat extra sterk is. Het materiaal is tweezijdig gecoat voor betere bescherming tegen weer en wind.

Voor de kampeerder die minder extreme omstandigheden opzoekt zijn er de ioniX uitvoeringen: een g1 ioniX als zeer compacte tweepersoonstent en een g2 ioniX als iets ruimere tweepersoonstent. Bij de fabricage van deze tenten is gebruik gemaakt van iets minder licht materiaal, waardoor de prijs een stuk lager gehouden kan worden dan bij het ultriX model.

Alle nieuwe modellen hebben een gewicht ruim onder de 3 kilo, waarbij de g1 ioniX het lichtste model is met een gewicht van slechts 2530 gram. Alle tenten worden geleverd inclusief ruim voldoende lichtgewicht haringen, scheerlijnen en opberghoes.

Voor meer informatie: https://www.lightwave.uk.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Lightwave:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.