Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Granger's International verwerft bluesign erkenning

Granger's International verwerft bluesign erkenningGranger's International maakt nu onderdeel uit van een exclusieve milieuclub door zich een productcertificering volgens de bluesign norm te verwerven.

Granger's is een technologiegedreven Brits bedrijf, gespecialiseerd in producten om outdooruitrustingen te reinigen, waterafstotend te maken of van een beschermlaag te voorzien.

De bluesign norm is de enige standaard ter wereld die garandeert dat producten geen schadelijke stoffen bevatten. De in Zwitserland gevestigde Bluesign organisatie werd opgericht om te voldoen aan de vraag naar keuring van milieuvriendelijke, veilige producten waarbij uitermate zuinig met de hulpbronnen wordt omgesprongen. Huidige supporters en partners van bluesign zijn o.a.: Patagonia, MEC (Mountain Equipment Co-op USA), Vaude, Marks & Spencer, Eco Apparel, Boardroom Clothing, Gleice, Riorein, Ethica, Formosa Taffeta, Everest Textiles, HoYu Textiles, Lauffenmühle, Schoeller Wool, Eschler Textiles, Sympatex, Getzner en Schoeller fabrics.

Granger's blijft technologieën ontwikkelen gericht op hun inspanningen om milieuverantwoorde producten op de markt te brengen. Alle reinigings- en waterafstotende producten werken uitstekend bij een was op 30°, terwijl met hun nieuwste 2-in-1 product beide in één wasbeurt wordt bereikt en dus nog meer energie en water wordt bespaard.

‘De bluesign certificering benadrukt onze inspanningen om het milieu zo veel mogelijk te ontzien, afgezien van alle wettelijke eisen waaraan wij al voldoen', zegt Karolina Jones, algemeen directeur bij Granger's. ‘Dit betekent dat wij onze klanten en de consument absoluut garanderen dat wij geen gebruik maken van chemische stoffen of processen die schadelijk kunnen zijn voor mens en milieu. Bovendien, door de productie conform de bluesign norm uit te voeren, dringt Granger's uitstoot van CO2 en energieverbruik nog verder terug'.

‘Met hun productielijnen die aan ieder aspect van de bluesign norm voldoen, is Granger's een ideale bluesign supporter. Ze zijn het bewijs dat hightech, functionele textielproducten en duurzaamheid geenszins exclusief zijn. In feite zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden,' zegt Peter Waeber, CEO van Bluesign Technologies AG.

Achtergrondinformatie: Bluesign Technologies AG
Bluesign Technologies AG werd in 2000 opgericht. Sindsdien is de bluesign norm door allerlei toonaangevende textielfabrikanten overgenomen, zoals Schoeller Textil AG, Christian Eschler AG, Getzner Textil AG, Formosa Taffeta Co Ltd en vele anderen. Bovendien wordt het label door diverse belangrijke marktspelers in de chemische industrie gesteund, waaronder Huntsman Textile Effects en Clariant International Ltd.

Achtergrondinformatie: Granger's International
Granger's is een technologiegedreven bedrijf dat zich specialiseert in producten om schoeisel, buitenkleding en outdooruitrustingen te reinigen, waterafstotend te maken, te onderhouden of van een beschermlaag te voorzien. Dit in 1937 opgerichte bedrijf was de eerste producent van milieuvriendelijke, op water gebaseerde waterafstotende middelen. Vanuit hun in het Britse Peak District gevestigde hoofdkantoor en fabriek ontwikkelen zij 's werelds beste en meest ecologisch verantwoorde reinigings- en onderhoudsmiddelen.

Voor meer informatie: https://grangers.co.uk/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Granger's (onderhoudsmiddelen):

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.