Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Technische kinderrugzakken van Osprey

Technische kinderrugzakken van OspreyOsprey komt met een serie meegroeiende kinderrugzakken voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 16 jaar. Door het vernuftige ontwerp kunnen de rugzakken uit de Youth-serie maar liefst acht jaar meegaan qua grootte, omdat de rugzak als het ware mee groeit met het kind.

Osprey heeft de rugzakken uit de Youth serie ontworpen in samenwerking met het Spine Colorado Research Institute, waarbij de lichaamsbouw van kinderen onder de loep is genomen. Omdat deze gedurende de groei-jaren verandert, verandert de rugzak als het ware met het kind en diens lichaamsbouw mee.

Bij de kinderrugzakken is verstelbaarheid dan ook een kernbegrip. Het rugpand kan volledig aan de lengte van de rug worden aangepast, waarbij er minimaal 12 centimeter aan lengte kan wordt aangepast. De verstelbare heupriem kan dankzij Velcro tot 10 centimeter langer gemaakt worden.

De Osprey Youth rugzakken zijn wel voor kinderen, maar zeker niet kinderachtig. De rugzakken hebben veel van dezelfde features als de rugzakken voor volwassenen, zoals ingebouwde regenhoes, stretch zijvakken en een ventilerend AirScape rugpand. Uiteraard zijn de rugzakken voorzien van een speciaal vak voor de waterzak en kunnen de rugzakken eventueel aan bepaalde grotere modellen worden gekoppeld mocht de kleine aan het eind van de dag geen energie meer hebben om de rugzak zelf te dragen.

Er zijn drie modellen: de Ace 48, de Jibb 35 en de Imp 23 met respectievelijk een inhoud van 48, 35 en 23 liter.

Voor meer informatie: https://www.ospreyeurope.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Osprey:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.