Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Veilige meegroeiende kinderkleding van Salewa

Veilige meegroeiende kinderkleding van SalewaSALEWA schenkt bijzondere aandacht aan de veiligheid van kinderen: de belangrijkste fabrikant op outdoor- en bergsportgebied maakt voor zijn kinderkleding optimaal gebruik van de Europese veiligheidsnorm EN 14682. Zo worden alle loshangende touwtjes en trekkoorden veilig in de kledingstukken weggewerkt. Het Growing Clothes concept maakt het mogelijk om de kleding in de lengte aan te passen. Zo kunnen de stukken veel langer gedragen worden.

Als een van de meest toonaangevende Europese fabrikanten van bergsportartikelen schenkt SALEWA bijzondere aandacht aan kinderen en biedt hen een uitgebreide collectie trendy functionele kleding. In plaats van de reeds bestaande kledingstukken voor volwassenen een paar maten kleiner te maken, wordt de kinderkledinglijn volledig nieuw ontwikkeld geheel afgestemd op de behoeften van de kleintjes. SALEWA past de Europese veiligheidsnorm EN 14682 consequent toe en werkt alle touwtjes en trekkoorden vakkundig weg. Zo verkleint de kans op vasthaken en bijgevolg op ongelukken aanzienlijk.

De meeste jacks en broeken zijn in de lengte (tot maximum twee maten) verstelbaar dankzij het gebruik van praktische trekkoorden. Het Growing Clothes concept, ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Bolzano, is uniek in de outdoor- en bergsportwereld. “Win 2 sizes, win two years” ontziet het budget én het milieu. De verschillende materialen zijn allemaal op het functionele afgestemd. Zo wordt er onder meer gebruik gemaakt van Dry’ton, een stof die bestaat uit nylon en katoen. De stof voelt zeer aangenaam aan, zorgt voor een goede afkoeling, voert het transpiratievocht af en droogt zeer snel. Ze vergt zeer weinig onderhoud en is zelfs na lang dragen volledig kreukvrij. Een kledingsstuk in Dry’ton dat gewassen is, is zeer snel droog en kan al na een uur opnieuw worden gedragen.

Voor meer informatie: https://www.salewa.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Salewa:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.