Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Uitbreiding eco-vriendelijke rugzakserie van Lowepro

Uitbreiding eco-vriendelijke rugzakserie van LoweproLowepro, wereldleider in beschermende (rug- en schouder-)tassen voor foto-, video- en andere imaging producten kondigt de uitbreiding aan van de Primus AW serie, de robuuste, eco-vriendelijke, 2 vaksdesign fotorugtassen met een kleinere, maar volledig uitgeruste, Primus Minimus AW en een laptopgeschikte CompuPrimus AW.

Kenmerken
De Primus Minimus AW biedt plaats aan 1 DSLR met aangekoppelde zoomlens, 1-2 extra lenzen, statief en accessoires plus persoonlijke spullen.

De CompuPrimus (zie foto) biedt plaatst aan 1 Pro DSLR met aangekoppelde lens, 3-5 extra lenzen, statief, accessoires en persoonlijke spullen en heeft een uitneembaar laptopvak met geïntegreerd zonnescherm. Het laptopvak is geschikt voor de meeste 15,4” laptops.

Beide tassen hebben een 2-vaksdesign. Het fotogedeelte heeft verstelbare dividers zodat het interieur naar wens kan worden aangepast. Het bovenste vak biedt plats aan persoonlijke spullen en accessoires en beschikt over extra vakken voor bijvoorbeeld een lader en geheugenkaarten. In het buitenvak met riemen kan een jas worden meegenomen.

Beide tassen hebben een ergonomisch, DryFlo™, 8-punts draagsysteem. waardoor het gewicht gelijkmatig wordt verdeeld en zo zorgt voor het grootst mogelijke draagcomfort. Het materiaal kan ademen waardoor de rug van de fotograaf droog blijft. De gepatenteerde AW-hoes (All Weather) zorgt voor bescherming van de apparatuur tegen de elementen. Tevens hebben beide tassen de beschikking over een opbergbare statiefhouder met lus voor pikhouweel en Glide-Lock™ bevestiging.

Beide tassen hebben een zij-ingang voor een snelle toegang tot de apparatuur zonder de tas eerst van de rug te halen en beide beschikken over sliplock-lussen.

Gerecyclede materialen
Alle modellen in de Primus AW serie zijn eco-vriendelijke Ze zijn gemaakt van Cyclpet®, een 100% gerecycled materiaal waardoor deze serie de norm bepaalt voor milieuvriendelijke draagoplossingen. Elke tas bevat gerecycled materiaal gelijk aan 22 plastic flessen. Door het gebruik van gerecycled materiaal en daarmee dus het voorkomen dat dit materiaal op de stort belandt wordt landvervuiling tegengegaan. Tevens wordt in het proces energie, ruwe en geraffineerde olie bespaard.

Afmetingen
Primus Minimus AW
Buitenmaat: 29x23,5x50,5 cm
Binnenmaat: 26x14,5x16,5 cm

CompuPrimus AW
Buitenmaat: 36,5x29,2x59 cm
Binnenmaat: 30,5x17,5x28 cm

Alle modellen in de Primus AW serie zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart en blauw/zwart. Leverbaar vanaf begin augustus 2008.

Adviesverkoopprijzen:
Primus Minimus AW: EURO 219,00
CompuPrimus AW: EURO 339,00

Polar Bear International
De opbrengst van de verkoop van de Primus AW ondersteunt Polar Bears International (PBI), een non-profit organisatie die zich wereldwijd bezighoudt met de bescherming van de ijsbeer. PBI is opgericht door Wildlife fotograaf Dan Guravich en in zijn nagedachtenis werkt de organisatie voor het behoud van de ijsbeer en zijn leefomgeving. De missie van deze organisatie bestaat uit de bescherming van de ijsbeer door onderzoek en onderwijs en door te fungeren als wereldwijde centrale kennisbank over ijsberen. De grootste bedreiging voor de ijsberen is de klimaatverandering door het opwarmen van de aarde, waardoor hun natuurlijke leefomgeving langzaam verdwijnt. Maar ook vervuiling en strooppraktijken zorgen voor het uitdunnen van de ijsbeerpopulatie.
Doordat de medewerkers op vrijwillige basis bij de organisatie betrokken zijn en hiervoor dus geen geldelijke beloning ontvangen, kan PBI 100% van haar inkomsten steken in het onderzoeksprogramma.

Over Lowepro
Lowepro oprichter Greg Lowe vestigde de bedrijfsreputatie van kwaliteit en innovatieve ontwerpen in 1967 toen hij de eerste rugzak met inwendig harnas introduceerde. Meer dan 40 jaar later is Lowepro nog steeds pionier op het gebied van design en superieure kwaliteit in het meest uitgebreide assortiment van beschermende tassen voor fotografie en consumentenelektronica.
Lowepro wordt in meer dan 90 landen over de hele wereld gedistribueerd, via foto, outdoor en computer handelaren, maar ook via grotere ketens en het internet.

Voor meer informatie over Lowepro of de producten bezoek www.lowepro.nl of neem contact op met de importeur.

Voor meer informatie: https://www.lowepro.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Lowepro:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.