Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe klimrugzak van Black Diamond

Nieuwe klimrugzak van Black DiamondDe bergsportspecialist uit Salt Lake City heeft zich geen moeite gespaard om een compleet nieuwe rugzak-lijn te ontwikkelen, bestaande uit maar liefst 12 modellen. De Sphyx is één model uit de nieuwe lijn: een ruime klimrugzak.

De Sphynx is een lichte top-loader met een flexibel draagsysteem. Het Y-rod draagsysteem bestaat uit lichtgewicht aluminium buizen, zonder lasnaden. De constructie maakt een directe overbrenging van het gewicht op de heupgordel mogelijk, zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Ook de smalle vormgeving is speciaal met klimmers op het oog toegepast.

Black Diamon gebruikte voor dit model 420 d Silicon-RipStop-Nylon, dat bovendien extra verstevigd werd. Hierdoor onstaat een robuust, extreem licht, waterafstotend en 'zelfhelend' materiaal. Gewicht wordt bespaard door bijvoorbeeld de uitneembare rugpolstering, die tevens dienst doet als matras.

Enkele andere details zijn speciale materiaallussen, een oprolsysteem voor losse gespen en een unieke borstgordel, maar daarnaast ook houders voor bijvoorbeeld skis of stijgijzers.

De Sphynx zal verkrijgbaar zijn in twee kleuren (rood of zwart) en twee maten (35 liter, met een gewicht van 1,13kg en 45 liter, met een gewicht van 1,33kg). Adviesverkoopprijs zal voor de 35 liter-uitvoering ongeveer Euro 120 zijn, voor de 45 liter-uitvoering zo'n Euro 130.

Voor meer informatie: https://www.blackdiamondequipment.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Black Diamond:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.