Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Salewa alpiene rugzakken Pure en Switch

Salewa alpiene rugzakken Pure en SwitchMet de modellen PURE 30, PURE 30 pro en SWITCH 20 heeft de allround bergsportspecialist SALEWA drie rugzakken voor zowel hoogtoeren, skitoeren als freeriding ontwikkeld.

Deze drie innovatieve draagtassen, ontwikkeld voor een veeleisende doelgroep zoals berggidsen en ambitieuze bergsporters en skiërs, kenmerken zich door hun puristisch design, uitstekend draagvermogen, eenvoud in gebruik en consequente reductie tot het essentiële.

Wie regelmatig, sportief en intensief tijd in de bergen doorbrengt, heeft een rugzak nodig waarop hij voor de volle 100% kan vertrouwen. Voor het winterseizoen 2008–2009 komt SALEWA daarom op de markt met drie nieuw ontwikkelde rugzakken die doordachte functionaliteit en extreem hoge stevigheid bieden aan de dragers ervan.

De modellen PURE 30, PURE 30 pro en SWITCH 20 zijn uitgerust met de nieuwe afneembare “ComfortClip” heupgordel van SALEWA. Deze technologie (patent in aanvraag) garandeert een tot nu toe ongekend draagcomfort, omdat de gesp van de heupgordel zijdelings aan het einde van de heupgordelbekleding is aangebracht en daardoor niet op de buik drukt. Niet alleen de buik, ook de rug wordt gespaard tijdens het dragen van een van deze drie rugtassen. De draagconstructie is gebaseerd op het Airstream System van SALEWA, dat voor een goede verluchting van de rug zorgt en bij dynamische bewegingen voor een stevig en vast zittend gevoel. Bij alle drie de modellen bestaat de rugvulling uit geperforeerd geheugenschuim dat zich optimaal aan de rug van de drager aanpast – zonder daarbij druk uit te oefenen. Een bijkomend voordeel van deze doordachte producten ligt in het water- en sneeuwafstotende gladde oppervlak van het draagsysteem, dat de rug extra bescherming geeft tegen vocht.

Wat betreft bescherming: die is bij de PURE, PURE pro en SWITCH gegarandeerd dankzij een afzonderlijke, uitneembare rugplaat, ISB = Inside Support Board. Deze plaat biedt extra comfort bij een groot pakgewicht en verhindert drukpunten door scherpe of vormeloze voorwerpen in de rugzak.

Als ideale begeleider voor bergsporters, die om professionele redenen op het gewicht en de stevigheid van hun uitrusting moeten letten, bieden PURE en PURE pro nog enkele praktische voordelen: Met slechts 1100 gram wegen ze beduidend minder dan alle vergelijkbare professionele alpiene rugzakken. Dankzij het stevige Cordura zijn deze rugzakken vijf maal meer bestand tegen schuren in vergelijking met traditionele polyesterweefsels.

Ook op prijs gesteld door het hele testteam zijn het inklapbare topvak (voor meer plaatsbesparing op beperkte standplaatsen) en de waterafstotende en stevige DURAZIP ritssluiting (enkele bij de PURE pro). Hij behoudt zijn waterafstotende eigenschappen ook onder extreme omstandigheden langer dan andere waterdichte ritssluitingen.

PURE 30
De lichtste onder de professionele alpiene rugzakken. Uiterst sterk Cordura materiaal voor duurzaam gebruik. Extreem laag gewicht. Airstream System voor perfect stabiel draagcomfort, verwijderbare ISB-rugplaat voor meer steun bij grote last, afneembare, luchtdoorlatende thermo gevormde heupgordel met een speciale lus voor materiaal, ComfortClip constructie: eenvoudig in gebruik en geen storende gesp aan de buik, het topvak gaat open aan de voorkant en zorgt zo in het bijzonder in smalle omstandigheden voor eenvoudige bediening, zijdelingse skifixatie, apart vak voor sonde en sneeuwschop, stevige, verstelbare fixatie voor 2 ijswerktuigen, koordfixatie op de klep, zijvakken voor natte stijgvellen, aparte binnenzakken voor waardevolle spullen. Het sterke en waterafstotende ritssluiting van de klep bij de Pure 30 pro vervult alle gestelde eisen aan duurzaamheid en betrouwbaarheid bij extreme ondernemingen. Pure 30 (zie foto) is uitgerust met een waterafstotende YKK ritssluiting van de klep.

SWITCH 20
Lichte skitoer- of freeriderugzak uit gemaakt sterk Nylon Twill materiaal. Dankzij de uitneembare rugplaat kan de prestatie van de rugzak individueel worden aangepast: met plaat – verhoogde steun en beter pakcomfort, zonder ISB-rugplaat – beste performance tijdens de afdaling door een perfect lichaamscontact. Airstream System voor perfect stabiel draagcomfort. Verwijderbare, luchtdoorlatende thermosgevormde heupgordel met een speciale lus voor materiaal. ComfortClip constructie: eenvoudig in gebruik en geen storende gesp aan de buik. Een groot hoofdvak, apart vak voor natte stijgvellen, zijdelingse skifixatie, apart vak voor sonde en sneeuwschop, fixatie voor een ijswerktuigen.

Voor meer informatie: https://www.salewa.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Salewa:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.