Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Extra warme anorak van Fjallraven

Extra warme anorak van FjallravenTypisch Nordic, zo kun je de Marma Anorak beschrijven. Het is dan ook een moderne uitvoering van het klassieke Fjälljack van de Scandinaviërs: een lange Anorakuitvoering voor goede bescherming, een grote capuchon met een afneembare donsrand tegen de ijzige win en een goed toegankelijke grote borstzak. Ook het materiaal is passend: Fjällräven maakt het robuuste jack en de bijpassende Marma Pants uit het legendarische scheurvast G-1000 materiaal. Ideaal om in winterse omstandigheden te kunnen genieten van de buitenlucht.

Wie wel eens in Scandinavië in het Fjäll (gebergte) onderweg is geweest, zal direct opgemerkt hebben dat veel lokale bewoners geen XY-Tex-jacks gebruiken, maar juist andere soorten jacks zonder de bewuste membranen. En dat geldt zeker in de winter. G-1000 kan namelijk veel beter tegen de kou en ijs, omdat het een zeer dichte polyester-katoen mix betreft, die scheurvast en nagenoeg winddicht is. En dankzij de Groenland waximpregnering wordt het materiaal ook nog eens sterk waterafstotend.

De lengte, de elastische verbindingen met de broek en de op drie manieren te verstellen capuchon van de Mårma Anorak zorgen voor een perfecte bescherming tegen de wind. Praktisch zijn de talrijke binnen- en buitenzakken, waaronder een GPS-zak op de arm en een diepe buidelzak op de borst. En dankzij stretch panels onder de armen is er ook voldoende bewegingsvrijheid.

Er is ook een bijbehorende Mårma broek, met verstevigingen op de juiste plekken, afneembare bretels, uitneembare kniebescherming van schuim en voldoende met de rits af te sluiten zakken.

Voor meer informatie: https://www.fjallraven.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Fjällräven:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.