Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Meegroeiende winterkleding voor kinderen van Salewa

Meegroeiende winterkleding voor kinderen van SalewaWin two sizes – win two years. Dankzij het innovatieve SALEWA Growing Clothes System “groeien” jacks en broeken uit de nieuwe wintercollectie voor kinderen twee volwaardige maten. Veiligheidsreflectoren, ademend vermogen en de perfecte bescherming tegen wind en regen kenmerken deze kindercollectie.

Sinds tientallen jaren houdt SALEWA zich bezig met het ontwerpen en het produceren van hoogwaardige kleding voor de veeleisende bergsporter. Welk materiaal houdt langdurig droog? Hoe beschermt men zich het best tegen weer en wind? Op welke plekken moet kleding in het bijzonder slijtvast en sterk zijn?

Deze vragen spelen niet enkel een rol op steile bergtoppen. Ook en juist voor het ontwerpen van functionele kinderkleding zijn deze vragen van toepassing. SALEWA geeft het passende antwoord met de nieuwe kindercollectie voor outdoor- en sneeuwsport.

Jacks en broeken, uitgerust met een eenvoudig te bedienen innovatief trekkoordensysteem, kunnen langer of korter worden gemaakt. De aanpassing omvat twee twee volwaardige kledingmaten. Zo genieten ouders en kinderen tot twee jaar langer van hetzelfde kledingstuk. Het Growing Clothes concept werd in samenwerking met de universiteit van Bolzano ontwikkeld en is uniek op de markt van outdoor en bergsport. Met de belofte “win 2 sizes – win 2 years”, vergemakkelijkt SALEWA de keuze van de ouders om te kiezen voor degelijke, technische kleding voor hun oogappels.

Als belangrijkste fabrikant op het gebied van outdoor en bergsport past SALEWA de Europese veiligheidsnorm 14682 voor kinderkleding (“Safety of Children’s Clothing - Cords and Drawstrings on Children’s Clothing”) consequent toe en werkt alle loshangende koordjes veilig weg in speciale zakken, waardoor het risico op ongelukken drastisch afneemt.

Elk van de meer dan 40 producten is afgestemd op de ergonomische bijzonderheden van hun jonge dragers en is bijgevolg de ideale begeleider voor urenlang ski-, sneeuw en buitenpret. De jacks, broeken, truien en vesten in de maten 92 tot 176 zorgen op basis van het gebruik van technische materialen zoals Powertex 7000 voor een uitstekende klimaat- en warmteregeling. Dankzij de vele reflecterende details scoort deze kindercollectie ook op het gebied van veiligheid en zichtbaarheid erg goede punten.

Voor de drie deelcollecties ALPINE, OUTDOOR en GIRLS werden sterke, autonome kleuren gebruikt. Het total look kleurenconcept van SALEWA garandeert dan ook dat de verschillende kledingstukken eenvoudig met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Voor meer informatie: https://www.salewa.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Salewa:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.