Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe ODLO wintercollectie

Nieuwe ODLO wintercollectieBij het ontwikkelen van sportkledij, en dus ook voor de wintercollectie 08/09, gaat ODLO uit van het ‘layering principle’ of 3-lagen principe. De juiste sportoutfit is namelijk opgebouwd uit 3 lagen, waarbij alle materialen op elkaar afgestemd zijn, zodat transpiratie en waterdamp laag na laag naar buiten kunnen. Dit werkt enkel wanneer alle lagen uit functioneel materiaal bestaan. Natuurvezels zoals katoen onderbreken deze keten. Een katoenen shirt zuigt zich vol vocht zonder dit aan de volgende laag door te geven. Het shirt kleeft aan de huid en de sporter voelt zich nat en koud. Daarom heeft ODLO voor elk van de 3 lagen functionele sportkledij ontwikkeld die voor, tijdens en na het sporten een droog, aangenaam en comfortabel gevoel garandeert, aangepast aan om het even welke buitentemperatuur.

Eerste laag – Underwear
De juiste keuze in sportief ondergoed hangt af van de buitentemperatuur, de intensiteit van de sport die je beoefent en de eigen perceptie van warm en koud. Daarom biedt ODLO de keuze uit 3 functionele ondergoed-lijnen, X-WARM, WARM en LIGHT, elk met verschillende, specifieke kenmerken.
“Vanaf de huid naar buiten toe – dat is het principe waarop we ons gebaseerd hebben bij het ontwikkelen van ODLO’s functionele sportondergoed, want temperatuurregeling begint met de eerste laag kleding, op de huid”, zegt Anja Kosel, Product Manager ODLO Underwear. “Het is de basis om je goed te voelen tijdens het sporten en het uitgangspunt van het ODLO 3-lagen principe”.

Tweede laag – Tec shirts
De tweede laag van een winter outfit is de spreekwoordelijke ‘brug’ tussen het ondergoed en de buitenkledij en verzekert een optimaal lichaamsklimaat. “Indien op de juiste manier gecombineerd, kun je met de tweede laag de lichaamswarmte optimaal regelen. De grote keuze aan verschillende kleuren en de vele modieuze modellen in de collectie geven de komende winter een kleurrijk accent”, zegt Anja Kosel, Product manager Tec Shirts ODLO.

Derde laag – Running
Betrouwbare bescherming tegen wind, koude en sneeuw, en er tegelijkertijd goed uitzien: de ODLO runningcollectie is de perfecte derde laag voor wie hoge eisen stelt aan design en functionaliteit. Voor deze kledinglijn werden enkel hoog kwalitatieve materialen gebruikt die voorzien werden van intelligente details en een onberispelijke afwerking. Verdere kenmerken zijn de frisse ontwerpen, de hoogtechnologische productietechnologieën en de ergonomische vormgeving waarbij gebruik gemaakt werd van de “free-move” snijtechnologie voor een onbeperkte bewegingsvrijheid van het lichaam.

Voor meer informatie: https://www.odlo.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Odlo:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.