Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

5Continents casual winterkleding van Salewa

5Continents casual winterkleding van SalewaDe jarenlange ervaring van het team extreme klimmers van bergsportspecialist SALEWA resulteert in een unieke collectie die de voordelen van functionele bergbekleding combineert met de stijlvolle details van moderne outdoormode. 5Continents verwent zijn dragers met doordachte bescherming tegen weer en wind, vederlichte materialen, beschermende shells en knusse stoffen, maar evenzeer met het total look kleurenconcept van SALEWA.

Dankzij continue praktijktesten en regelmatige uitwisseling van ervaring heeft SALEWA in de loop der jaren een unieke deskundigheid op het gebied van functionele bergkleding ontwikkeld. De dragers van de 5Continents-collectie genieten mee van de textieltechnologieën die de leden van het internationale SALEWA alpineXtrem team op steile noordwanden en uitdagende graten hebben uitgetest en goedgekeurd. Iedereen die zijn tijd graag actief en in de open lucht doorbrengt, vindt beslist zijn gading in de verrassend lichtgewicht kledingstukken van de nieuwe collectie: betrouwbare bescherming tegen wind, koude en neerslag. Vele nuttige details zoals ruime zakken, afneembare, zachte synthetische bontstukjes en capuchons, uitneembare en apart te dragen thermische binnenjacks of mouwstukken uit softshell kenmerken de verschillende kledingstukken.

5Continents is echter meer dan een zoveelste kledingcollectie, ze is het antwoord op de dualiteit van onze tijd: van een lange museumnacht tot een sportieve wandeling rond het bevroren meer, van een sleetocht naar het glühwijnstalletje tot een wandeling in de stad, de nieuwe berg- en dalcollectie van SALEWA overtuigt onder heel diverse omstandigheden dankzij de functionele klimaatregeling, de moderne materiaal- en kleurkeuze en de stijlvolle ontwerpen.

Van een outdoor parka met tweelaags Powertex-laminaat over bergjacks in zacht, volumineus katoenstretch met waterdichte ritssluitingen en afzonderlijk draagbare binnenjacks tot natuurlijke fleeces uit hoogwaardige, tweelaagse soft wool – alle 20 de kledingstukken uit de dames- en herencollectie bevatten matte en licht glanzende stoffen die werden aangevuld met metaalachtige accessoires. Gladde en gestructureerde oppervlakken leiden tot volumineuze, knusse binnenvoeringen. Het total look kleurenconcept van SALEWA zorgt er met het gebruik van donkere kleuren, aardetinten, maar ook lichte en sportieve accenten voor dat elk kledingstuk flexibel met een ander uit de collectie kan worden gecombineerd. Flexibiliteit is overigens ook te zien in de toepassingsmogelijkheden van de afzonderlijke collectiestukken. Zo kan bijvoorbeeld een binnenvoering snel uit een kledingstuk worden genomen en bij zachte weersomstandigheden zonder de buitenlaag worden gedragen. Natuurlijk is het ook mogelijk om het buitenjack als lichte jas zonder de isolatielaag mee te nemen – het hangt er natuurlijk vanaf waar je naartoe gaat

Voor meer informatie: https://www.salewa.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Salewa:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.