Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

AlpineXtrem kledingcollectie van SALEWA

AlpineXtrem kledingcollectie van SALEWAEr zijn mensen die hun grenzen steeds opnieuw willen verleggen. Mensen die sneller, verder, hoger willen dan anderen, kortom veeleisender zijn dan anderen. Hiervoor willen ze ook beter uitgerust zijn dan anderen. En voor deze mensen werd de nieuwe alpineXtrem collectie van SALEWA ontwikkeld: uiterst functionele kledingstukken voor compromisloos gebruik in de bergen en in extreme omstandigheden - getest onder extreem zware condities, die zelfs de professionals van het SALEWA alpineXtrem team tot het uiterste dwingen.

De nieuwe alpineXtrem collectie van SALEWA begeleidt de veeleisende bergsporter in alle relevante disciplines: van een meerdaagse skitocht tot een koude noordwand in de westelijke Alpen. De producten garanderen een betrouwbare, duurzame bescherming tegen weer en wind, maken een optimale warmteregeling mogelijk, bieden ongekend hoge bewegingsvrijheid, zijn extreem sterk en bovendien puristisch en stijlvol.

Het bewijs hiervoor vinden we terug in elk afzonderlijk kledingstuk van de nieuwe wintercollectie en in de vele doordachte details. De technische kledingstukken van de ski eXtreme collectie zijn vervaardigd volgens de basisprincipes van de bodymapping-methode om het juiste materiaal op het juiste lichaamsdeel toe te passen. Zo werd verwarmend materiaal gebruikt waar het warmteverlies het grootst is, winddichte stoffen werden gebruikt op plekken waar het lichaam het meeste afkoelt; verkoelend materiaal werd toegepast rond de zones waar het meeste lichaamswarmte wordt geproduceerd; schuurbestendige materialen werden aangebracht waar stevigheid vereist is en elastische materialen werden ingezet om meer lichaamsbeweging toe te staan. Bovendien beschikken de meeste stukken uit deze collectie over extra lange ventilatieopeningen aan broekspijpen en mouwen voor een individuele klimaatregeling. Stopper met één hand te bedienen, zoomregeling alsook helmgeschikte en afneembare capuchons gelden in de klimscène als functionele plus. De broeken uit de nieuwe collectie zijn uitgerust met functionele kenmerken zoals afneembare bretels, scheurvaste weefsels onderaan het been en de knieën zijn voorzien van GORE-TEX® PROSHELL 3 Layer – een extreem slijtvast materiaal.

Bijzondere aandacht werd door de leden van het SALEWA alpineXtrem team, de productmanagers en designers besteed aan de veelzijdige combinatiemogelijkheden van de alpineXtrem producten. Van een expeditiedonsjack over uiterst functionele hard- en softshelljacks of -broeken tot een zacht wollige longsleeve voor gebruik in het lentezonnetje – voor elke tak van de koude bergsport vindt men bij alpineXtrem het passende kledingstuk. Ook aan de vrouwen wordt gedacht. Sinds enige tijd produceren de bergsportspecialisten uit Bolzano een speciale dameslijn in het kader van de alpineXtrem collectie. ALPINEDONNA is ontworpen door vrouwen en is qua snit, vorm- en kleurstelling speciaal aangepast aan de behoeften van de bergbeklimster.

Dat de productmanagers en ontwerpers van SALEWA niet alleen op het gebied van bergsport en textiel aan de top staan, maar ook op modisch vlak goed uit de voeten kunnen, bewijst overigens niet alleen de damescollectie. Ook bij de heren geldt het principe van het total look kleurensysteem van SALEWA. Zo kan elk kledingstuk uit de alpinXtrem collectie flexibel met elk ander stuk uit de collectie worden gecombineerd.

Voor meer informatie: https://www.salewa.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Salewa:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.