Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Technisch hoogstandje voor vaude met alpencross rugzak

Technisch hoogstandje voor vaude met alpencross rugzakVoor wie een meerdaagse fietstocht door de bergen in petto heeft, brengt de Duitse bergsportleverancier VAUDE een technische en ergonomische rugzak in 2009 op de markt. Vooral deze doelgroep heeft veel profijt bij een comfortabel zittende rugzak met veel stabiliteit. Met de nieuwe Alpencross 30+5 gaat deze wens volgens VAUDE in vervulling.

Ergonomisch
Kenmerkend voor de Alpencross is het draagcomfort: deze rugzak is uitgerust met een kunststof rugplaat die slechts in één richting buigzaam is en flexibele zones heeft op de plaatsen waar je het grootste deel van het gewicht draagt. Op langere tochten met veel bagage past de ergonomische plaat zich aan aan de kromming van de rug. Wanneer iemand anders de rugzak gebruikt, stelt deze flexibele rugplaat zich eenvoudig af op de nieuwe gebruiker. De kunststof plaat voorkomt bovendien dat uitstekende onderdelen in de bagage op de rug kunnen irriteren. Drukpunten behoren hiermee tot het verleden. Diverse ‘Tergo Pads’ zorgen voor een effectieve ventilatie tussen de rug en de rugzak.

F.L.A.S.H. NT
Het F.L.A.S.H.-mechanisme bij VAUDE rugzakken is uniek en ingenieus: de schouderbanden van de dagrugzakken zijn snel en eenvoudig aan te passen op de lengte van het bovenlichaam. Op deze manier wordt het gewicht in de rugzak altijd op de juiste plaats gedragen. Het mechanisme werkt ook in combinatie met de ergonomische rugplaat: door middel van de rode lusjes bovenaan bij de schouderbanden (F.L.A.S.H. NT) kunnen de schouderbanden in lengte aangepast worden.

Specificaties
De Alpencross 30+5 beschikt over een gepolsterde heupband met een afsluitbare zak, een voorvak met vakindeling, ondervak, muntvak, een helmhouder, opening voor het Aquarius Drinksysteem, reflectoren, regenhoes en bevestigingsmogelijkheden voor een los lichtje. Ook heeft de Alpencross een gepolsterd vak voor een MP3. Adviesverkoopprijs rugzak: EURO 100,-. Adviesverkoopprijs Aquarius drinksysteem van 2,5 liter inclusief schoonmaakset: EURO 26,-.

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.