Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Black Diamond wint Backpacker award

Black Diamond wint Backpacker awardHet Amerikaanse Black Diamond heeft met hun Super Light, bestaande uit 3 expeditie-tenten, de Editors’ Choice Award 2004 van het blad Backpacker gewonnen.

Black Diamond gebruikt bij de productie van de Super Light tenten een nieuw materiaal, Epic genaamd. Hierbij wordt het garen als het ware ingekapseld met siliconen, waardoor het materiaal sterker, waterafstotend en beter ademend wordt. De bodem is gemaakt van een 30 Denier Nylon-Rip-Stop, die ook met siliconen is behandeld. Al met al gaat het hier dus om een soort van bivakzak die een uitermate hoog ademend vermogen heeft. Voor de stokken wordt DAC Featherlight gebruikt.

Zoals in het commentaar te lezen valt: "All three use Epic by Nextec fabric, a breathable siliconized material, to create amazingly light, low-condensation, four-season shelters."

De tenten zijn speciaal voor expedities of voor klimmers op zeer hoge hoogte. Ze zijn zeer snel op te zetten en niet helemaal 100% waterdicht. Maar hun gewicht maakt hen vrij uniek.

De Super Light serie bestaat uit de Lighthouse (1,3Kg afgebeeld), de Firstlight (1,1Kg) en de Lightsabre Bivy (0,6Kg).

Adviesverkoopprijs: Lighthouse Euro 568, Firstlight Euro 454 en voor de Lightsabre Bivy Euro 283.

De Editors' Choice Awards van Backpacker magazine hebben in de buitensport-wereld een hoog aanzien. Producten die deze naam mogen dragen behoren dan ook tot de top van het buitensport-materiaal dat er te koop is.

Voor meer informatie: https://www.blackdiamondequipment.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Black Diamond:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.