Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Extreem stabiele stokconstructie in VAUDE Power Odyssee XT

Extreem stabiele stokconstructie in VAUDE Power Odyssee XTVAUDE heeft een extreem windstabiele stokconstructie ontwikkeld die de tent ongeveer 80% stabieler maakt dan andere stokconstructies. Dit gepatenteerde powerframe biedt tevens 40% meer ruimte in de binnentent, dankzij de steilere 'tentwanden'. De nieuwe constructie is simpel, waardoor tenten met het frame snel op te zetten zijn. Tenslotte is het gewicht van de stokken is gelijk aan het gewicht van de oude constructie. Een populaire tent met het powerframe in Nederland is de Power Odyssee XT. Deze tweezijdig gesiliconiseerde tweepersoons trekkerstent weegt compleet slechts 3,3 kg.

Power Odyssee XT
De Power Odyssee XT is een ruime tweepersoons trekkerstent met het stabiele powerframe. De tent heeft een hoge entree en een ruime voortent. De Power Odyssee XT neemt 3.65m x 1.55m in beslag en past in een pakzak van 53x17 cm. Dankzij de nieuwe stokconstructie is de tent snel op te zetten. De tent heeft diverse beluchtingsopeningen en een gelamineerd grondzeil dat bestand is tegen mierengif. Adviesverkoopprijs: EURO 440,-.

Powerframe
De tent wordt met powerclips direct aan de stokken bevestigd. De tentophanging vormt krachtdriehoeken over het hele frame, die de kracht gelijkmatig over de stokken verdelen. Hierdoor kan de tentconstructie meer energie opnemen en een hogere druk weerstaan. Met deze constructie is de tent zelfs bij zeer sterke wind stabiel en behouden de stokken ook met extreme windvlagen hun oorspronkelijke vorm.

Silicone versus PU coating
Het aan beide zijden gesiliconiseerde materiaal maakt de VAUDE tenten extreem licht van gewicht. In verhouding tot PU gecoate materialen weegt het tweezijdig gesiliconiseerde materiaal 35% lichter, terwijl het tegelijkertijd wind- en waterdicht is. Het materiaal is bovendien bijzonder sterk: het tweezijdig gesiliconiseerde materiaal is bestand tegen 78N (ca. 7 kg); het PU gecoate polyester weerstaat druk tot 78N (ca. 1,3 kg). Een ander voordeel is de hoge weerbaarheid tegen UV straling: UV tast namelijk het nylon aan. Silicone beschermt echter het ripstop nylon tegen deze UV straling, wat de levensduur van de tent ten goede komt. Tenslotte heeft het gesiliconiseerde materiaal een bijzonder hoog afparelend vermogen. Vocht wordt niet geabsorbeerd door het materiaal, maar parelt af of verdampt.

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.