Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

3-in-1 slaapzakken van Carinthia

3-in-1 slaapzakken van CarinthiaDe droom van veel buitensporters is om aan 1 enkele slaapzak voldoende te hebben voor elk seizoen. Een model dat zowel voor de zomer als de winter geschikt is, dat is nog steeds niet echt mogelijk. Maar het Oostenrijkse merk Carinthia komt nu met een 3-in-1 systeem wat al verbluffend veelzijdig inzetbaar is.

Het 3-in-1 systeem van Carinthia bestaat uit een ruime kunstvezelgevulde buitenslaapzak (de Explorer Top) die gecombineerd wordt met een donsgevulde binnenslaapzak (uit de ECC Line serie). De buitenslaapzak zorgt voor bescherming tegen het weer en extra isolatie, terwijl de binnenslaapzak de rest doet.

Het grote voordeel is de extreme flexibiliteit van het systeem: de Explorer Top is op zichzelf namelijk al een lichtgewicht zomerslaapzak met veel bewegingsvrijheid. De donsslaapzak kan eventueel ook gewoon als extra laag om op te liggen worden gebruikt, maar biedt –afhankelijk van het model- vooral warmte als dat nodig is. Samen zijn de slaapzakken de ideale winterslaapzak.

Dankzij het gebruik van de dubbele slaapzak is er ook minder condensvorming in de slaapzak zelf. Bovendien kunnen beide slaapzakken onafhankelijk van elkaar gelucht worden om te drogen.

Van de Exporer Top is er ook een speciale versie beschikbaar: de Explorer Top MF. Deze heeft een ingebouwd vak om een matras in te schuiven , zodat je niet van je matje afrolt tijdens de nacht. Uiteraard worden de slaapzakken geleverd inclusief compressiezak.

De Explorer Top weegt 1000 gram en heeft een temperatuurbereik van +10°C, +7°C, -9°C (EN 13537). Door gebruik te maken van de ECC Line binnenslaapzakken kan dit oplopen tot een comfort limiet voor mannen tot wel -38°C (Explorer Top in combinatie met een CC Line 1300).

Voor meer informatie: https://www.carinthia-bags.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Carinthia:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.