Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Loopo, de lichtgewicht klimgordel van Edelrid

Loopo, de lichtgewicht klimgordel van EdelridMet slechts 190 gram is de Loopo klimgordel van Edelrid de lichtste klimgordel ter wereld. De Loopo bestaat uit een stuk - dus zonder verbindingsgespen - wat het gewicht reduceert tot een minimum. Het is een compromisloze gordel voor alle verticale disciplines die een minimaal gewicht en maximaal comfort vereisen.

Dankzij het Triad-System® voelt de gordel aan als een tweede huid en waarborgt het een maximaal draag- en zitcomfort bij een minimaal gewicht. De gordel is met twee integrale, belastbare materiaallussen uitgerust. Het gepatenteerde Slide-Rail systeem® maakt het mogelijk om een extra materiaallus of accessoires zoals de Edelrid pofzak BC Bag te bevestigen. De Loopo heeft een laag inbindpunt wat de gordel ideaal maakt voor met name het zekeren van een voorklimmer. Adviesverkoopprijs: EURO 69,90.

Triad-System®
Door de nieuwe manier van wegsteken ligt de klimgordel ergonomisch vlak tegen het lichaam. De verbindingen tussen de beenlussen zijn flexibel uitgerust. Door de beenlusafstelling te fixeren in een CSM-Patch kan de lengte van de elastische gedeelten – ook bij niet verstelbare gordels – optimaal aan de beenomvang aangepast worden. Het TRIAD-System verdeelt de krachten gelijkmatig over het gehele oppervlakte van de beenlus.

Slide-Rail-System®
Met het Slide-Rail-System kunnen de materiaallussen of accessoires individueel op de gordel gepositioneerd of verwijderd worden. Het bevestigen van materiaallussen of accessoires op de rail is maar op één punt en op één manier mogelijk. Dat geldt ook voor het verwijderen. Gordels uitgerust met dit systeem zijn allemaal UIAA en CE gekeurd.

Voor meer informatie: https://www.edelrid.de/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Edelrid:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.