Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Bergans of Norway kiest voor ecologische producten

Bergans of Norway kiest voor ecologische productenKatoen uit gecontroleerd biologische landbouwsystemen wordt volgens strikt bepaalde maatregelen verbouwd. Gecontroleerd biologische landbouw verbiedt het gebruik van giftige en persistente (niet afbreekbare) chemische en synthetische pesticiden en meststoffen, zodat gronden en grondwater niet meer verontreinigen. Ook het toepassen van gentechnisch veranderde organismen is verboden.

Waarom verkrijg je met biologisch katoen een aangenamer draaggevoel dan met traditioneel katoen ?
Dat is in het bijzonder te wijten aan de manier van oogsten. In de traditionele katoenteelt wordt het katoen machinaal geoogst. Hiervoor wordt ontbladeringsmiddel op de planten verstuift, zodat de knoppen met het katoen van de plant afvallen. Aansluitend worden de knoppen met een speciale machine opgeraapt. Deze machine verzamelt echter alle knoppen, ook de onrijpe of inferieure knoppen.

In de biologische teelt daarentegen worden geen chemicaliƫn gebruikt en worden de knoppen met de hand geoogst. De landbouwers kunnen de kwaliteit reeds tijdens het oogsten controleren en plukken daarom enkel de rijpe knoppen. Daarom voelt het katoen uit biologische teelt zo aangenaam zacht aan. Bergans of Norway biedt in de casual en in de jeugdcollectie in totaal 13 producten aan uit biologisch katoen en gebruikt geen traditioneel geteelde katoen meer. Om de goede pasvorm van de katoenen shirts te garanderen, werd 5% Spandex aan het biologische katoen toegevoegd.

Kleding van biologisch katoen
Enkele voorbeelden uit het assortiment van Bergans met biologisch katoen zijn de Field Fleece, een licht jack in zachte fleece, incl. duimgat; het Leirvik Ladies shirt met verstevigde ellebogen, drukknopen en een borstzakje en de Amundse (Lady) Hoodie met boorduurwrek op de voorzijde, een verstelbare capuchon en steekzakken.

Voor meer informatie: https://www.bergans.no/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Bergans:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.