Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Black Diamond Sabretooth stijgijzers

Black Diamond Sabretooth stijgijzersVoor het winterseizoen 2009/2010 trekt Black Diamond de evolutie van de Cyborg, Serac en Sabretooth stijgijzers nog een stukje verder door: deze gewaardeerde stijgijzermodellen worden vanaf nu uitgevoerd met roestvrij staal en een sterk verbeterde geometrie. Dit resulteert in een helder en geraffineerd ontwerp met meerdere verbeteringen op het gebied van functionaliteit en duurzaamheid.

De nieuwe Black Diamond Sabretooth stijgijzers zijn de meest veelzijdige stijgijzers van superieure kwaliteit foor technische bergbeklimmingen in sneeuw, ijs en gemixt terrein. De opvallende constructie van roestvrij staal bevat een drie-dimensionale frame geometrie welke de stabiliteit van de 12-punts stijgijzer sterk verbeterd. Het voorste deel van het frame is beduidend smaller en korter om beter gebruikt te kunnen worden met de smallere bergschoenen van tegenwoordig. De punten zijn 5mm korter, hoewel de voorste punten extra uitsteken voor meer grip. De hielbeugel is ook aangepast naar een smaller en duurzamer ontwerp.

De Sabretooth weegt slechts 970 gram. In vergelijking met het voorgaande model scheelt dit maar liefst 210 gram per paar. Het robuuste materiaal beschermt de stijgijzers tegen slijtage, zodat de punten langer scherp blijven. Roest is natuurlijk ook geen probleem meer en het gladde oppervlak voorkomt de ophoping van sneeuw.

De Sabretooth is er in de Pro versie voor gebruik met bergschoenen met neusranden en in de Clip versie die gebruik maakt van een flexibele strap voor schoenen zonder neusrand. De one-size stijgijzers past op schoenen in de maten 36-46 en zijn standaard voorzien van ABS-platen.

Adviesverkoopprijs van de Sabretooth stijgijzers bedraagt EURO 139,00

Voor meer informatie: https://www.blackdiamondequipment.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Black Diamond:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.