Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

STEINER introduceert Skyhawk Pro

STEINER introduceert Skyhawk ProSTEINER, ontwikkelaar van hoogwaardige en oerdegelijke verrekijkers onderhoudt zeer goed contact met een hechte groep vogelaars ter wereld. Door intensieve samenwerking is op basis van gebruikservaringen dan ook de nieuwe STEINER Skyhawk Pro vogelkijker ontworpen met een ongekend kleurneutrale en natuurgetrouwe beeldweergave. Deze nieuwe serie is door een uitgebreid scala aan functies toonaangevend in het segment.
De STEINER Skyhawk Pro serie is geproduceerd met nieuw ontwikkeld Eco-glas. Samenwerking met WWF en Unesco heeft geleid tot een milieuvriendelijke productie methode. Hierdoor zijn de lenzen en prisma's loodvrij en worden bij de coatings géén zware metalen of schadelijke chemicaliën gebruikt. Het Eco-glas kent een zeer hoge lichttransmissie en de kijkers leveren hierdoor ook bij schemerlicht een uitstekende prestatie.

Door het 'Fast-close-focus' systeem zijn de kijkers haarscherp instelbaar van oneindig tot 2 meter dichtbij. Geen vogel of insect wordt zo meer gemist met een Skyhawk Pro. De stikstofvulling in de kijker voorkomt interne condensvorming en verschaft een zeer hoog temperatuurbereik tussen maar liefst -20°C en +70°C. De opdraaibare oogschelpen zorgen daarnaast voor nog meer kijkgemak bij brildragers. Dankzij deze oogschelpen heeft een brildrager altijd de juiste en vertrouwde kijkafstand tussen pupil en het oculair. De opklapbare sideflaps voorkomen tevens strooilicht en koude lucht op uw ogen bij winterse observaties. De STEINER Skyhawk Pro is hiermee een buitengewone kijker. De gehele serie van de compacte 10x26 kijker tot het klassieke 10x42 model biedt ongeevenaarde prestaties en een zeer hoge prijs-kwaliteit verhouding. STEINER ontwikkelde voor het binnenwerk een nieuw type dakkant prisma met een grotere veldbreedte. Dit levert bij bijvoorbeeld de STEINER Skyhawk Pro 8x32 een verbreeding van het veld op van 112 naar 130 meter (t.o.v. de eerdere Skyhawk modellen). Aan de oculairzijde is het glasoppervlak vergroot, wat zorgt voor een gemakkelijke 'inkijk'. Dat de behuizing van de STEINER-kijkers tevens schokbestendig en waterdruk-dicht is, is inmiddels een standaard voor STEINER optieken.

Met een STEINER verrekijker haalt u het onderwerp snel en scherp dichtbij. Doordat de behuizing van Makrolon is, is de kijker niet alleen zeer stevig, maar ook licht van gewicht. Door de longlife NBR rubber buitenvoering ligt de kijker stevig en met een goede grip in de hand. Ook voor lange observaties in het veld blijft de STEINER Skyhawk Pro een comfortabele kijker. De STEINER Skyhawk Pro serie bestaat uit vijf modellen die variëren in diameter van het objectief en in de vergroting. Ieder Skyhawk Pro model wordt geleverd met standaard 10 jaar garantie. Alle modellen zijn voorzien van een comfortabele draagriem, neopreen raincover en solide hardcover draagtas.

Voor meer informatie: https://www.steiner.de/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Steiner:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.