Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe outdoor bril van adidas eyewear: Terrex pro

Nieuwe outdoor bril van adidas eyewear: Terrex proDit seizoen brengt brillenspecialist adidas eyewear een revolutionair outdoormodel op de markt : 'de TERREX pro'. Adidas eyewear werkte nauw samen met sportexperts om een outdoorbril te ontwerpen die aan de modernste eisen voldoet. Dankzij het unieke ontwerp en veelzijdige karakter garandeert de TERREX pro bergbeklimmers helder zicht en uitstekende bescherming in alle weersomstandigheden.

Mede ontworpen door professionele bergsporters
De nieuwe TERREX pro is speciaal ontworpen om aan alle eisen van sporters te voldoen. Hindernissen als fel zonlicht, hoge UV-niveaus en slechte weersomstandigheden zorgen ervoor dat een stevige outdoorbril van topkwaliteit een onmisbaar onderdeel is van een berguitrusting. De wereldberoemde Duitse bergbeklimmer Robert Jasper legt uit: “Wanneer ik mijn grenzen probeer te verleggen tijdens expedities en extreme klimpartijen, is niets essentiëler dan een topuitrusting. Elke beweging moet perfect zijn, absolute concentratie is een must, en ik mag het totale plaatje nooit uit het oog verliezen. Mijn ogen beschermen is dus een kwestie van leven en dood. Sneeuwblindheid is het ergste wat je kan overkomen op een berg.” Jasper heeft, samen met de internationale outdoor topsporters Thomas en Alexander Huber, Tomaz Humar, Gerlinde Kaltenbrunner en Albert Leichtfried, zijn jarenlange ervaring met outdoorsport toegepast om met adidas eyewear een outdoorbril van de hoogste kwaliteit te ontwikkelen.

Innovatieve twinlenzen
Tot de belangrijkste technische innovaties van de TERREX pro behoren de afneembare twinlenzen, die de ogen beschermen tegen de kou en vocht, zelfs in extreme temperaturen en bij hevige regen. De voorste lenzen zijn gemaakt van een extra licht, krasvrij en vrijwel onbreekbaar polycarbonaat. Dankzij de ClimaCool™ ventilatietechnologie van de twinlenzen en de anti-mistlaag van de voorste lenzen behoren beslagen en bevroren brilglazen tot het verleden. Voor sporters met glazen op sterkte is er het speciale RXready™ systeem van adidas eyewear, waarmee de drager verschillende opties heeft om de bril uit te rusten met glazen op sterkte.

Perfecte pasvorm
De TERREX pro is voorzien van alle functionele kenmerken die van adidas eyewear verwacht mogen worden. Door gebruik van de zachte ClimaCool™ bekleding past de bril perfect op het gezicht. Het innovatieve ontwerp van het montuur, de 8-base structuur van de lenzen, de afstelbare neusbrug en het TRI.FIT™ systeem waarmee de pootjes van de bril in drie posities ingesteld kunnen worden, zorgen voor maximaal draagcomfort. Ook het Quick-Release Hinge™ systeem is een waardevol onderdeel. Bij een hevige klap of schok springen de pootjes vanzelf van het montuur om onherstelbare schade te vermijden. Vervolgens kunnen de pootjes weer gemakkelijk op hun plaats gezet worden. In het Terrex pro pakket zit er naast het montuur een extra paar oranje lenzen, een handig neuskapje voor bescherming tegen koude en zon, een bijhorende hoofdband en een extra neusbrug voor gebruik van het montuur zonder de twinlenzen.

Award
Recent heeft de Terrex pro bovendien op de outdoor beurs in Friedrichshafen de Outdoor Industry award (categorie : mountain equipment) in de wacht gesleept vanwege van zijn uitstekende kwaliteiten op vlak van design, functionaliteit en veiligheid.

De adidas TERREX pro is in verschillende kleuren verkrijgbaar bij de gespecialiseerde sportwinkels en opticiens. Adviesverkoopprijs EURO 253,-

Voor meer informatie: https://www.adidas.com/eyewear

Andere recente nieuws-items met betrekking tot adidas Sport eyewear:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.