Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Pedalite Baglite zorgt voor veiligheid tijdens het wandelen

Pedalite Baglite zorgt voor veiligheid tijdens het wandelenEen uniek en innovatief op zonne-energie werkende, milieuvriendelijke verlichting die zelfstandig gedragen kan worden over de schouders en past op nagenoeg elke rugzak. De Baglite zorgt voor extra veiligheid door een betere zichtbaarheid van bijv. fietsers, forensen en kinderen van en naar hun werk/school.

Een fietstochtje? Naar School? Naar het werk? Heel veel mensen dragen een rugzak, zowel te voet als op de fiets. De avonden vallen vroeg in en het verkeer wordt steeds drukker en gevaarlijker. Het dragen van verlichting wordt vaak gezien als ‘niet cool’. En bij het gebruik van een (zak)lamp komt men er (vaak te laat) achter dat de batterijen binnen een week op zijn.

Bevestigt op een rugzak of zelfstandig gebruikt als een lichtharnas voorziet de Baglite in een super heldere verlichting, waardoor mensen en hun rugzak goed zichtbaar zijn, zonder het gebruik van batterijen. Door gebruik te maken van een unieke 360º spreidlicht module is er een rood spreidlicht aan de achterzijde en zijn er twee witte spreidlichten aan de voorzijde. Deze worden bevestigd aan de banden van de rugzak. Het licht schijnt onder elke hoek, waardoor de gebruikers van de Baglite overdag en ’s avonds duidelijk kunnen worden gezien door andere gemotoriseerde medeweggebruikers tot op een afstand van 1 kilometer. De Baglite kent drie standen, continue, knipperend en uit.

Unaniem wordt de Baglite door de kopers van alle leeftijden gewaardeerd als ‘cool’. Volledig opgeladen werkt de Baglite ongeveer 6 uur bij knipperde gebruik. De Baglite kan worden opgeladen door direct zonlicht en kunstlicht (verlichting in woning, kantoor e.d.) Ouders plaatsen de Baglite op de dagelijks checklist voor school en forensen zien het als een onderdeel van hun ‘standaard werkuitrusting’.

De Baglite voorziet in een heldere verlichting op een positie op het lichaam voor gemotoriseerde medeweggebruikers en voorkomt dat mensenniet worden waargenomen van de zijkant, hetgeen vaak de oorzaak is van ongelukken. Volgens The Royal Society for the Prevention of Accidents (vergelijkbaar met Veilig Verkeer Nederland) worden 75% van de ongelukken met fietsers op kruisingen veroorzaakt door slechte zichtbaarheid van de zijkant.

Jaarlijks worden er in Engeland 600.000.000 batterijen weggegooid De Baglite is een milieuvriendelijk product dat zichzelf oplaadt door zowel direct zonlicht (in de vensterbank van uw huis) als kunstmatige lichtbronnen. Het is dus een ideaal product om overdag op te laden tijdens kantoor- of schooltijd of gewoon thuis. Met de besparing van batterijen en de milieuvriendelijke verpakking levert de Baglite een positieve bijdrage aan het milieu.

De Baglite is licht van gewicht en weer- en schokbestendig. De Baglite is zo comfortabel dat men niet eens merkt dat men hem draagt. De Baglite is onderhoudsvrij en verzekert fietsers, forensen, kinderen etc. van een duidelijke zichtbaarheid onder alle omstandigheden.

Belangrijke eigenschappen van de Baglite zijn:
- Unieke 360º spreidlicht module.
- Meervoudige super heldere LEDs per lichtmodule.
- Constante of knipperende verlichting.
- Onderhoudsvrij.
- Past op nagenoeg alle rugzakken.
- Gemakkelijk te bevestigen en in gebruik.
- Licht van gewicht en comfortable.
- Weer- en schokbestendig.
- Werkt op opgeslagen direct zon- en/of kunstlicht.
- Geen batterijen nodig.
- Goed zichtbare reflecterende strips.
- 6 uur of meer verlichting bij knipperend gebruik en maximaal opgeladen.

Verkrijgbaar bij de betere fietsen-, sport- en ruitersportspeciaalzaken en via www.lightatbike.nl.

Voor meer informatie: https://www.pedalite.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.