Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe winterrugzakken van Bergans

Nieuwe winterrugzakken van BergansBergans of Norway produceert al meer dan 100 jaar rugzakken. Het aanbod varieert van kinderrugzakken van 10 liter tot grote trekkingrugzakken met een volume van 130 liter. Alle rugzakken zijn uitgerust met een anatomische draagsysteem, dat het gewicht gelijkmatig over de rug verdeelt. De draagsystemen van Bergans werden reeds vaak geprezen en met vele prijzen beloond. De groeiende expertise van de grote trekkingrugzakken wordt door Bergans ook gebruikt voor de kleinere rugzakken om maximaal comfort in alle maten en gewichtsklassen te realiseren.

Altitude
De Altitude (zie foto) is ideaal voor mensen die houden van de bergen en die zowel in de zomer als in de winter hun vrije tijd graag in de bergen doorbrengen. In de 25 en 30 liter uitvoering is hij een complete alpiene rugzak. Hij beschikt over lussen voor ijsgereedschap en een bevestigingssysteem voor ski's en snowboards. Een thermisch geïsoleerd kanaal naar het drinksysteem zorgt ervoor dat de vloeistof in de winter niet bevriest en in de zomer lekker fris blijft. De Altitude is multifunctioneel en toch licht. Deze rugzak is geschikt voor wandelingen, klimmen of skitouring en weegt in de 25 en 30 liter uitvoering minder dan een kilogram.
Features:
* Compartiment voor drinksysteem met geïsoleerd kanaal
* Bevestigingssysteem voor ski’s en snowboards
* Zakken voor sneeuwschep en sonde
Volume: 25 of 30 liter als rugzak met deksel of 14 of 18 liter als dagrugzak.
Materiaal: PU-gecoat ripstop polyester en PU-gecoat polyester.
Gewicht: 0,73 kg (14 liter), 0,82 kg (18 liter) en 0,99 kg (25/30 liter).
Kleuren: Black/Red, Black/Blue, Black/Light Grey.
Prijs: EURO 79 (14 liter), EURO 84 (18 liter), EURO 89 (25 liter) en EURO 99 (30 liter).

Rask
De ontwerpers van Bergans of Norway hebben zich tot taak gesteld om de last die een rugzak met zich meedraagt zo comfortabel mogelijk over de rug verdelen. Voor deze basisvereiste hebben zij het Hexagon draagsysteem met twee lichte stalen stangen ontwikkeld. Deze twee stangen zorgen voor een gelijkmatige gewichtverdeling en transfereren het zwaartepunt naar de heupgordel. De heupgordel heeft een conische vorm en legt zich zodoende perfect rond de heup. Behalve in draagcomfort, blinkt de Rask rugzak ook uit in gebruikersgemak, want ook in de moeilijkste omstandigheden moet een systeem eenvoudig en perfect functioneren. Andere nuttige eigenschappen zijn de directe toegang tot het binnenvak via de ruime openritsbare voorkant van de rugzak, alsook de mogelijkheid om de rugzak op eenvoudige wijze te vergroten of te verkleinen. Het gebruikte Cordura-materiaal is van de hoogste kwaliteit, net als de ritsen en de volledige getapete naden in het deksel. Bovendien komt de rugzak met een garantie van vijf jaar. Verkrijgbaar in herenmodel Rask in 50 of 60 liter alsook in Rask Lady met een volume van 50 liter.
Gewicht: 2,25 kg (60 liter) en 2,06 kg (50 liter).
Kleuren: Herenmodel: Blue/Navy, Red/Burgundy (50 liter), Green/Dark green (60 liter) . Damesmodel: Blue/Navy, Plum/Dark plum, Red/Burgundy.
Prijs: EURO 230 (60 liter) en EURO 220 (50 liter).

Voor meer informatie: https://www.bergans.no/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Bergans:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.